dissabte, 28 de gener de 2017

Aprendre a mirar

El banc blau
Autor: Albert Asensio
Il·lustrador: Albert Asensio
Edició: Babulinka, 2016
Pàgines: 32
ISBN: 9788494584305
Edat: de 5 a 99 anys
Nota: ♥♥♥♥
Preu: 14,95€


Potser el banc blau era l’únic que recordava
totes les històries viscudes sobre les seves fustes.

Avui us recomano un caramel de llibre, dels bons eh! Dolç, sense resultar empalagós i deixant-te, després d’haver-lo acabat, un deliciós regust.

Alguna vegada us heu parat a pensar, tot el que pot passar al voltant d’un banc? Poden trobar-s’hi dos desconeguts, i fer-se amics; poden coincidir dues ànimes que connectin, i enamorar-se per sempre més; pot ser l’escenari de comiats i retrobades. El banc, silent protagonista, presencia petons, abraçades, crits, discussions, somriures, jocs i cançons.

Una proposta, tan delicada i evocadora com és El banc blau, havia de tenir, forçosament, al seu darrere, persones amb una exquisida sensibilitat. El seu autor, es considera a sí mateix, un somiatruites i la seva editora, és una d’aquelles dones tan especials i úniques, que se’n troben ben poques per aquest món. Junts, ens regalen aquest llibre, una oda a les segones oportunitats. Una història que ha capturat una col·lecció d’instants de vides que transmeten una experiència lectora i visual única. I sobretot, un llibre que ens convida a mirar, quelcom ben diferent de veure.

Albert Asensio, trena una senzilla història, que ens anima a gaudir de les coses senzilles. Les petites alegries del dia a dia, doncs, al final, són aquests petits moments de joia, els que ens fan feliços. Instants fugaços, mirades, somriures. El millor de la vida, és tan efímer! Que és una autèntica llàstima, no adonar-se’n, és per això, que ens cal saber mirar.

Passar les pàgines d’aquest àlbum, és un d’aquests petits plaers. La calidesa única del llapis, combinada amb els colors suaus treballats en acrílic. El blau, relaxant, i tot i que de manera fugaç, sempre present. I la importància dels blancs, res no és deixat a l’atzar. Amb un plantejament i uns enquadraments molt cinematogràfics, delatant una de les passions de l’autor. I el fet de trobar, a més de la història principal, d’altres que caminen en paral·lel convidant-nos a copsar la diferència essencial entre mirar i veure, permet múltiples lectures i diferents nivells de lectura.

Albert Asensio (Horta de Sant Joan, 1974). Treballa com a il·lustrador per a editorials com Anaya, Juventud, Random House Mondadori, Teide, Cruce o Planeta i també per a diaris como La Vanguardia. Ha rebut diversos guardons com un Laus de bronze pel cartell de Fira Tàrrega 2010, un premi amb el llibro Kim de Rudyard Kipling (Juventud, 2009) del Banco del Libro de Venezuela i 3 Premis Junceda; per millor coberta de llibre, millor publicitat i millor il·lustració científica respectivament. Ha il·lustrat La sopa de l’avi de Mario Satz (Babulinka Books, 2013).

Per tot plegat, El banc blau és un llibre preciós, apte per petits i grans, ideal per compartir, comentar, emocionar-se i sobretot, per mirar!


Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada