dimecres, 7 de desembre del 2016

Desig és nom de dona

Tots els noms del desig
Autor: Marta Romagosa
Edició: Rosa dels Vents, 2016
Pàgines: 192
ISBN: 9788416430505
Nota: ♥♥♥♥
Preu: 16,90€


Cap desig no podrà continuar sent desig si s’acaba complint.


Avui us recomano un debut excel·lent, l’autora es presenta amb un recull de contes magnífic que desprèn qualitat literària, imaginació i emoció.

Neus, Mònica, Mercè, Laura, Marianne, Elisenda, Cesca… i fins a 22 noms de dona. Són les protagonistes dels 22 contes que recull aquesta proposta, un sorprenent debut, pàgines plenes de força, enginy i intel·ligència però per damunt de tot, emocions: tendresa, il·lusió, companyonia, desig, passió, odi, ràbia, dolor… Un fascinant enfilall d’històries exquisidament construïdes en les quals explora les múltiples dimensions de la feminitat.

Dobles vides, secrets, aparences, emocions que vessen de les pàgines, intenses, tendres, divertides, iròniques, sensuals, tan diverses com ho som les dones i els desitjos que podem arribar a sentir. Vaig anar a cercar la definició de desig segons el DIEC, diu: “Acció de desitjar. Desig de riqueses. Desig de glòria. Satisfer un desig. Excitar un desig. Els desitjos sensuals. També la tendència a la possessió d’un objecte o a l’acompliment d’un fet.” No em convenç, la trobo freda i assèptica, m’agrada molt més la que ens ofereix l’autora, que trena les múltiples definicions d’aquest mot amb un llibre sencer.

La Marta ha construït una col·lecció de vides amb unes protagonistes tan reals, que fàcilment t’identificaràs amb alguna d’elles, per similitud d’experiències, de sentiments o de desitjos. Amb una marcada personalitat narrativa, de veu i mirada carregades de sensualitat, l’autora trepitja ferm i de dins les pàgines d’aquest llibre s’escapa una afirmació incontestable, no sóc només una gran periodista, tinc molt a dir i vosaltres ho gaudireu, disposeu-vos a conèixer la Marta Romagosa, escriptora.


Marta Romagosa (Cornellà de Llobregat, 1967) periodista, treballa a Catalunya Ràdio des de l'any 1991. És una de les veus que ha explicat més notícies, que ha fet més entrevistes i que probablement hem vist en més reportatges de TV3. Ha estat editora del Catalunya Matí, del Catalunya Vespre i de l'informatiu del migdia, cap de cultura dels Serveis Informatius, realitzadora de programes com El mirall o L'opció personal i actualment forma part de l'equip d'El matí de Catalunya Ràdio. El 2011 va rebre el premi Ràdio Associació de Catalunya a la millor professional del mitjà, ara s'atreveix a publicar el seu primer llibre de relats després d'anys d'escriure'ls i guardar-los en un calaix.


Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada