dijous, 23 de juny del 2016

L'adolescència, una experiència vital

Per Mireia Martínez


Títol: Contar de 7 en 7
Autor: Holly Goldberg Sloan
Edició: Océano Travesia, 2015
Pàgines: 412
ISBN: 9788494411052
Edat: a partir de 13 anys
Nota: ♥♥♥♥
Preu: 15,95 €


“Nunca dejes que nadie te diga que no puedes.”
“Los finales son siempre los comienzos de algo nuevo.”


Una novel·la juvenil que desprèn optimisme, bondat i bones intencions. Una lectura deliciosa en sentit ascendent. 

Willow és una jove superdotada de dotze anys que ha de fer front a la pèrdua dels seus pares adoptius, morts en un accident de trànsit. A partir d’aquest moment, un mosaic variat de personatges entren a la vida de Wilow: un psicòleg frustrat, un taxista mexicà, dos germans vietnamites i la seva mare, propietària d’un saló d’ungles. Sense coincidències aparents, i units per l’atzar i les circumstàncies, tots ells comencen construir un futur plegats. La jove Willow és capaç d’operar canvis en el seu entorn i a les persones que l’envolten, perquè exhala una aura màgica que traspua sensibilitat. Alhora, ella mateixa també experimenta una metamorfosi, superant les seves pors i manies. 

Contar de 7 en 7 és un crit a l’esperança que ens fa creure en la màgia de les petites coses i la força de l’amor. 


 & & & & && & & & && & & & && & & & && & & & && & & &



Títol: La noia de la mitjanit
Autor: Gisela Pou
Edició: Edebé, 2015
Pàgines: 164
ISBN: 9788468316147
Edat: a partir de 13 anys
Nota: ♥♥♥♥
Preu: 9,95 €
Premi Crítica Serra d'Or de Literatura Juvenil 


“Hi ha històries que pertanyen al món i no és lícit silenciar-les.”


Sira i Gertrud, són les protagonistes de dues històries interconnectades separades per setanta anys. A La noia de la mitjanit, passat i present s’entrellacen amb Berlín com a teló de fons. 

Sira Burg viatja a la capital alemanya a la recerca de respostes, amb una missió clara i concreta: localitzar a Gertrud per a donar-li un missatge de la seva àvia. La seva determinació topa amb nombroses traves, assolir el seu objectiu esdevé una autèntica aventura plena de girs i secrets ocults. 
A Gertrud Grass, el destí i els estralls de la Segona Guerra Mundial la converteixen en tastadora del menjar de Hitler. Una història corprenedora plena de sofriment i solitud, una història d’una dona valenta que lluita per sobreviure en una Europa que s’ensorra. 
Les dues trames són alternades amb destresa. La de la Sira amb una prosa fresca i directa, i la de la Gertrud amb el to i la transcendència dels fets relatats.

No us desvetllaré si la Sira troba a la Gertrud, però sí que us diré que la Sira experimentarà, creixerà i viurà intensament. Un viatge que la canviarà per sempre, un procés d’aprenentatge que ella rebrà amb els braços ben oberts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada