dissabte, 9 d’abril del 2016

L'arribada més dolça

Títol: Tu i jo. El conte més bonic del món
Autor: Elisenda Roca
Il·lustrador: Guridi
Edició: Combel, 2015
Pàgines: 48
ISBN: 9788491010371 
Edat: De 4 a 9 anys
Nota: ♥♥♥♥
Preu: 13,90€


Avui us recomano un llibre imprescindible per tota família que estigui esperant l'arribada d'un germanet o germaneta.

Què sinó un germà podria considerar-se el millor regal del món? No res, oi? Els que teniu la sort de tenir-ne, com jo, estareu d’acord amb mi. És evident, que hi haurà casos de parents que no senten un afecte especial per els seus consanguinis, sempre hi ha excepcions que confirmen la norma. Però en la majoria de casos, afirmarem sense dubtar-ho un segon, que ho donaríem tot i faríem qualsevol cosa per un germà. Aquestes persones són els primers amics que tenim, els nostres guies i el mirall en el qual desitgem reflectir-nos quan ens precedeixen i, les persones per qui sentim debilitat i malgrat puguem tirar-nos els trastos pel cap, ai d’aquell que gosi tocar-nos-el! Amb el meu germanet que no s’hi fiquin! Tu i jo parla de tot això, de complicitats, de dubtes, de pors però sobretot d’amor. L’Elisenda enfila una història entranyable que narra la desitjada arribada d’un germà i els múltiples sentiments que pot provocar. Mentre desgranem la lectura, acompanyem al petit protagonista en la seva espera mentre contemplem l’enfilall d’emocions que se succeeixen en aquestes pàgines i que van des de l’alegria més joiosa fins a la por de ser menys, en resum, el que dèiem abans, el conte més bonic del món.

Cal destacar que l'Elisenda, amb aquesta visió tan especial que només ella té, va concebre aquest llibre com un regal per a qualsevol família que esperés l'arribada d'un infant, independentment que fos nen o nena (el qui havia d'arribar i el qui esperava), d'aquesta manera en cap moment del text es fa una referència expressa de gènere, aconsegueix així que qualsevol nen i nena pugui veure's identificat amb els personatges.

No podem obviar una importantíssima part d’aquest Tu i jo, les il·lustracions de Raúl Guridi, una col·lecció d’imatges sensacionals, que han sabut captar el to exacte del text de l’Elisenda, convertint-se en un immillorable vestit per les paraules i, superant el repte establert per l'autora, donar vida a uns personatges que no podien ser ni nen, ni nena i, que a més estan dotats de gran expressivitat i reclamen la complicitat del lector, que ja sigui nen o adult, s’hi veurà absolutament captivat. El traç peculiar de Guridi, amb el seu estil desenfadat i original desemboca en unes il·lustracions belles i divertides, no es pot demanar més!

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada