dimarts, 19 de gener del 2016

Una magnífica i dolça proposta per als primers lectors

Títol: El nen de xocolata
Autor: Gemma Lienas
Il·lustrador: Jordi Sunyer
Edició: Baula, 2015
Pàgines: 62
ISBN: 9788447929672
Edat: De 5 a 8
Nota: ♥♥♥♥

-Saps què va dir l’àvia quan et va veure?
En Solomon diu que no ho sap.
-          Va dir: «Aquest nen de xocolata és un regal de la vida».


Us proposo descobrir un llibre de gran tendresa sobre l’adopció, una història preciosa i delicada ideal per als primers lectors.


En Solomon té 7 anys, un somriure de dents molt blanques i la pell del color de la xocolata. La seva família el va anar a buscar a l’Àfrica quan tenia sis mesos, tot i que ell no ho recorda. Un dia que és al jardí i dibuixa, arriba un ocell blau, espavilat i una mica burleta, que li desperta la memòria.

L’autora, amb una indiscutible habilitat per crear històries, narra des de la perspectiva del protagonista, una adopció internacional i el gran regal que suposa per a la seva nova família. La vivència en primera persona de l’arribada del seu particular nen de xocolata, va motivar-la a escriure i compartir amb els lectors l’alegria que va suposar el creixement de la prole, així com també ho va fer amb la Mariona en el títol Busco una mare (La Galera, 2005).

La generositat de la Gemma ens fa més propera una història, ja de per sí, bonica i tendra, la figura de l’ocell blau que a més d’ajudar en Solomon té el seu propi buit interior, un munt d’amor que no té a qui abocar, és un personatge delicat i alhora valent que captiva als lectors.

Amb un llenguatge senzill, una mesura justa del text i unes il·lustracions precioses de Jordi Sunyer, El nen de xocolata és una proposta fantàstica per oferir als infants que comencen a caminar sols en el sensacional món de la lectura individual, acompanyant en Solomon descobriran l'immens plaer que pot oferir-nos un bon llibre.
   
Gemma Lienas (Barcelona, 1951). L’any 1987 debuta com escriptora amb la seva primera novel·la, Cul de sac, dirigida al públic juvenil, amb la qual va aconseguir un gran èxit de vendes. Després d’allò va encadenar un rere l’altre, fins a 90 llibres que té en el seu haver i una important quantitat de guardons nacionals i internacionals que reconeixen la seva gran tasca com a autora. Bona prova d’això és la medalla Francesc Macià al Treball que l’any 2010 el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya va atorgar-li pel seu paper en la literatura catalana de finals del segle vint i inicis del vint-i-u i per la seva lluita feminista. També ha col·laborat com a tertuliana en diverses emissores de ràdio i com a articulista a diferents diaris.

 Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada