dimarts, 16 de juny del 2015

Ressenya El nen que va xatejar amb Jack Sparrow

Títol: El nen que va xatejar amb Jack Sparrow
Autor: Francesc Puigpelat
Il·lustrador: Oriol Malet
Edició: Bromera, 2015
Pàgines: 160
ISBN: 9788490264072
Edat: A partir de 12 anys
Nota: ♥♥♥♥

Avui us recomano una magnífica lectura per l’estiu que és a tocar, una història sobre el bullying, la confiança en un mateix per superar els problemes amb dues fonts d’inspiració sensacionals: Jack Sparrow i Cyrano de Bergerac, bé, oi?

Si alguna dia xategeu amb Jack Sparrow, vigileu de dir-li sempre capità! Aquesta és una de les primeres coses que aprèn Martí Blesa quan guanya un concurs per mantenir un xat amb l’actor Johnny Depp, protagonista de les seves pel·lícules preferides, les de Pirates del Carib. Sí, sembla impossible que un nen de dotze anys pugui conversar amb Jack Sparrow, però en Martí ho va aconseguir i després d’això tot va canviar…

«Jack Sparrow no és només un pirata.
Representa l'optimisme, la fantasia i la llibertat.
I jo crec en aquestes tres coses.»

Una gran proposta per motivar a un jove de més d’onze anys a llegir. Una història amb ganxo, personatges propers amb els quals el lector pot identificar-se, narració àgil i situacions absolutament en voga com són els efectes col·laterals de la crisi en la vida familiar i el que malauradament sembla ser el tema estrella d’aquesta dècada a l’escola, el bullying.

L’autor utilitza intel·ligentment com a esquer una de les sagues més populars dels últims anys, Pirates del Carib. Dubto que hi hagi gaires joves que no les hagin vist i gaudit, de manera que el títol sol ja esdevé una crida. Johnny Depp és també una persona que per les moltes peculiaritats que el caracteritzen pot resultar d’allò més interessant, a més trobem amb l’inimitable Cyrano de Bergerac, un personatge que va patir per el seu físic i va emparar-se de l’enginy per superar les adversitats. Això mateix és el que farà en Martí, seguint els consells virtuals d’un guionista de Hollywood esmola la seva ploma i utilitzant les seves habilitats literàries, l’humor i la sàtira, aconsegueix destronar un grupet de brètols que es dediquen a fer-li la guitza constantment a l’institut.

Sense resultar moralista ni alliçonador, El nen que va xatejar amb Jack Sparrow sembra una fèrtil llavor que pot germina en forma d’autoestima i alliberament d’un jove, abans insegur, ara simplement feliç, una efectiva font d'inspiració per als joves lectors.

Una menció especial per al treball d'Oriol Malet, amb un estil fresc i desenfadat, ha dissenyat unes il·lustracions que complementen la història de forma immillorable, donant vida a en Martí

«La vida és plena de meravelles, 
si un té els ulls oberts per contemplar-les.»

Comença a llegir ara!


Sílvia Cantos

3 comentaris: