dimecres, 10 de desembre del 2014

Ressenya La Blogosfera

Per Mireia Martínez

Títol: La blogosfera
Autors: Bastien Vivès
Edició: Madrid: Diábolo Ediciones, 2014 Pàgines: 192
ISBN: 9788416217045 
Nota: ♥♥♥♥

Després de Videojuegos, La Família i El amor arriba La blogosfera, el quart volum d’una col·lecció àcida i irreverent del jove talent francès Bastien Vivès. 

Amb un to incorrecte i despreocupat Vivès dissecciona novament la societat del segle XXI. En aquesta ocasió, la blogosfera, com a paradigma del món digital i virtual en què vivim, és l’objectiu de les seves fletxes més enverinades. Aquest volum és un recull d’historietes curtes que ratllen l’absurd i que ironitzen amb un humor mordaç sobre el món d’internet, els blocs, les xarxes socials, i tots els seus derivats. La dependència tecnològica i el temps invertit davant una pantalla generen gags realment divertits. El discurs narratiu del còmic evoluciona des de situacions més o menys quotidianes fins a uns esbojarrats episodis finals protagonitzats per un Darth Wader disposat a acabar amb el planeta festibloc. L’autor també ens parla de còmic i del futur del gènere dins aquest context, amb noves manifestacions com els 
webcòmics.

La blogosfera, així com els altres tres volums de la col·lecció, es presenta en format
petit a manera de dietari o llibreta d’artista on Bastien Vivès fa ús d’un dibuix espontani a tinta. Amb un traç àgil, prescindint del detall, aconsegueix il·lustracions amb caràcter d’esbós. Un treball plàstic lliure que s’accentua amb l’absència de l’estructura formal de les vinyetes. El lector es converteix en espectador d’aquests instants plens d’hilaritat a través d’un punt de vista estàtic, una escena o enquadrament que es repeteix durant el desenvolupament de la historieta. 

Bastien Vivès (París, 1984) és un clar exponent de la bande dessinée actual. La seva versatilitat tèmatica denota el seu gran talent com a guionista i dibuixant. Es mou amb naturalitat per registres ben diferents, des d’històries íntimes i personals com El gusto del cloro, Polina o En mis ojos, passant pel gènere d’acció amb La gran odalisca o la sèrie de Last Man, fins a arribar a títols d’un humor intel·ligent i divertit com el que ens ocupa. 

Mireia Martínez Bailón

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada