dilluns, 26 de maig del 2014

Ressenya La botiga vintage Astor Place

Títol: La botiga vintage Astor Place
Autor: Stephanie Lehmann
Traductor: Rosa Maria Borràs
Edició: Edicions 62, 2014 (català)
Edició: Maeva Ediciones, 2014 (castellà)
Pàgines: 448
ISBN: 9788429772210
Nota: ♥♥♥♥


Avui us recomano una novel·la encantadora, dotada d’estil i elegància. Dues històries, dues èpoques, dues dones i un fil del destí que les unirà.

Amagat enmig de les vores cosides a mà d’un maniguet de pell, l’Amanda descobreix un diari del 1907. Pertany a l’Olive Westcott, una jove rica que va viure a Nova York fa més de cent anys. En contra dels costums de l’època, l’Olive no volia casar-se i tenir fills, sinó que so­miava convertir-se en cap de compres d’uns grans magatzems. La mort sobtada del pare i la crisi financera de principis de segle, però, la van arrossegar fins a les portes de la pobresa. Envoltada de noies treballadores, va haver de lluitar per sobreviure i adaptar-se a un món completament diferent del que ella coneixia.  
«No em puc permetre ser sentimental. No pas ara, que l’únic actiu que tinc és la llibertat. Les coses acaben apoderant-se de les persones... si les deixem.»

Mitjançant la lectura d’aquesta novel·la, el lector fa un viatge per el segle XX, amb el qual veu la gran revolució que suposa la modernitat arribada de la mà d’electrodomèstics, lavabos, nous mètodes anticonceptius, etc., grans canvis que provoquen recel i desconfiança en moltes persones. Sorprèn, descobrir o recordar com, a principis del segle XX, una dona sola no podia allotjar-se en un hotel, en bars i restaurants hi ha zones específiques per a homes i dones, el fet de treballar no estava en absolut normalitzat per a la dona i, el conservadorisme i la manca d’informació respecte la sexualitat provocaven un munt d’embarassos no desitjats. En algun moment, aquestes pàgines poden revoltar la lectora del segle XXI, veient quin és el rol de la dona en l’època de l’Olive.

La moda i l’arquitectura novaiorquesa són autèntiques protagonistes junt amb l’Amanda i l’Olive d’una història en la qual passat, present i futur són un dilema constant per a les dues noies.

Comença a llegir aquí!


Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada