dimecres, 12 de desembre de 2012

Ressenya L'arbre vell

Títol: L'arbre vell
Autor: Ruth Brown
Il·lustrador: Ruth Brown
Traductor: Maria Lucchetti
Edició: Joventut, 2012
Pàgines: 32
ISBN: 9788426136299
Edat: a partir de 5 anys
Nota: ♥♥♥♥


A l’Arbre Vell una família de conills, un teixó, uns esquirols, un picot, un mussol, uns periquitos, unes garses i un corb conviuen amb les mateixes desavinences que qualsevol comunitat de veïns. Però un dia apareix una gran X pintada en el Vell Arbre. Què significa aquesta gran X? La Coloma Missatgera no n’està segura, però el Capità Corb sí que ho sap. Talaran l'arbre! Aconseguiran treballar tots els animals units per a salvar la seva llar?

En aquest cas concret, l'arbre vell ens ofereix la possibilitat de treballar la defensa del medi ambient, resalta la importància dels boscos deixant al descobert la gran varietat de vida animal que pot trobar-se en un sol arbre i alhora també ens mostra el gran avantatge del treball en equip, la importància de la solidaritat i la cooperació per aconseguir un mateix objectiu.

A més tot plegat ho fa mitjançant una dolça història farcida de precioses il·lustracions que la britànica Ruth Brown treballa amb un estil pictòric amb aires retro que esdevenen un excel·lent complement a la història, per tot plegat us recomano aquesta bonica faula.

Sílvia Cantos

1 comentari:

  1. REalment el llibre és preciós. El vaig comprar l'altre dia i a veure si en surt alguna cosa a l'aula.

    ResponElimina