dimarts, 15 de desembre del 2015

Històries, paraules, lletres...

Títol: Això era un alfabet
Autor: Oliver Jeffers
Traductor: Nàdia Revenga
Edició: Andana, 2015
Pàgines: 112
ISBN: 9788416394074
Edat: De 5 a 99
Nota: ♥♥♥♥♥
Preu: 24€

Avui us proposo un llibre genial per regalar aquestes festes, si heu de fer un regal i no sabeu quin títol escollir, no busqueu més, amb aquesta proposta encertareu segur!

Les històries estan compostes de paraules i aquestes de lletres, però no us heu preguntat mai si les lletres, tenen històries pròpies?? Oliver Jeffers ho ha fet i l’editorial Andana ens ho acosta amb aquest sensacional llibre que avui us recomanem molt especialment.

Això era un alfabet és un recull de microcontes, un per cada lletra de l’alfabet, a través dels quals l’autor ens explica històries divertides i esbojarrades que sorprenen. La proposta té molts punts forts, el seu autor n’és el primer, amb un estil únic i inconfusible que agrada per la seva aparent senzillesa en la qual, no us deixeu enganyar, res no és casual, tot té un perquè i està estudiat al més mínim detall.

M’encanta el joc que fa l’autor barrejant les històries, en ocasions trobareu personatges o elements d’altres contes que reapareixen, oferint un joc de lectura que és, localitzar aquestes visites fet que us asseguro, pot traduir-se com a llargues i plaents estones compartint històries i jocs. Per als fans de Jeffers (com una servidora) hi ha un plus afegit en aquest sentit, podem reconèixer alguns personatges d’altres contes de l’autor en les pàgines d’aquest llibre imprescindible.

Oliver Jeffers (Austràlia, 1977) és una de les figures actuals més rellevants de la literatura infantil actual, cadascun dels seus llibres esdevé un èxit. Artista polifacètic, en la seva vessant literària té en el seu haver un bon nombre de títols publicats, alguns dels quals han rebut importants premis i han estat traduïts a més de 30 llengües. Del títol Lost and found se’n va fer un curtmetratge d’animació premiat amb més de seixanta guardons. D’El cor i la botella en podeu trobar també una versió App molt interessant. Va codirigir junt amb Mac Premo el vídeo Ordinary Love de U2, per el qual va guanyar un Emmy a Nova York l’any 2010. Darrerament està desenvolupant la seva faceta com a pintor mostrant un treball magnífic que ja s’ha exposat a la National Portrait Gallery de Londres, el Museu de Brooklyn, Lazarides Gallery i Gestalten Espai, Berlín. Finalment us convido a descobrir el seu particular món en una pàgina web sensacional plena d’activitats i jocs per descobrir la obra del qui ja és tot un crack!


Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada