dissabte, 29 d’octubre del 2022

Un trio de por

 



Gustau, el fantasma tímid

Autor: Flavia Z. Drago

Edició: Baula, 2022

Pàgines: 40

ISBN: 9788447948932

Preu: 14,90€

Nota: ♥♥♥♥

 

En Gustau és un fantasma tímid que el que més desitja és tenir amics. Per això convida un munt de monstres a la festa del dia dels morts. 

Aquest és un àlbum il·lustrat molt dolcet, que parla de la timidesa i de com això pot afectar a la vida diària dels nens i nenes. En aquest cas, en Gustau, el protagonista és un petit fantasma amant de la música que, tot i desitjar-ho més que res, és incapaç de relacionar-se amb els altres per la seva gran timidesa que no el deixa mostrar-se, fins que en un moment donat fa la següent reflexió: 

He de ser valent.

He de deixar que els altres em vegin. 

A partir d’aquí, en Gustau fa un tomb i això el portarà a rebre una gran recompensa, el reconeixement i amistat dels altres. 

El que més m’ha agradat d’aquest conte és que permet als nens i nenes empatitzar amb el protagonista, posar-s’hi en el lloc i, potser, gràcies a això, superar les seves pròpies pors i vergonyes, com el petit Gustau venç la seva timidesa.



Un regal de por

Autor: Meritxell Martí 

Il·lustrador: Xavier Salomó

Edició: Flamboyant, 2022

Pàgines: 32

ISBN: 9788418304903

Preu: 17,95€

Nota: ♥♥♥♥♥

           

Avui és la nit mundial el terror, que reuneix els nou personatges més malvats que existeixen en un lloc secret. Per a l’ocasió, el famós xef Jean-Col ha preparat els eu millor càtering. És mitjanit: l’hora d’obrir els regals! Acompanyem a la bruixa, el trol i els altres monstres a obrir els paquets aixecant les solapes: un forn per a nens, una catapulta enderroc... Joguines al gust de cada convidat.

El tàndem de luxe format per Meritxell Martí i Xavier Salomó ens proposa una nova aventura, un àlbum il·lustrat genial, farcit d’un humor simpàtic, que provocarà gran riallades als infants, i també als adults, amb les picades d’ull que hi trobaran. Seguint l’estel·la d’Un sopar de por, recuperen els clàssics monstres de terror per oferir-nos una història on cadascun dels personatges rep una sèrie de regals, monstruosament pensats per ell. Així doncs, veurem com la Bruixa obre amb il·lusió la seva Thermowitch o el Forn Hänsel i Gretel; el Llop, una Motxilla pulmonar i una dentadura postissa Dentimax; la Reina Malvada, un Tocador reial amb mirall mentider i un Dron tafaner i moltes sorpreses més.

Tot plegat amb algunes sorpreses i complicitat que ara no desvetllarem, però que sens dubte, fan que aquest llibre sigui una tria perfecta per regalar!


La feroç enciclopèdia dels llops

Autor: Laurence Kubler
Il·lustrador: Étienne Friess

Traducció: M. Mercè Estévez

Edició: Baula, 2022

Pàgines: 60

ISBN: 9788448955496

Preu: 15,95€

Nota: ♥♥♥♥♥

 

Aquesta ferotge enciclopèdia presenta un catàleg de llops: el llop pocavergonya, el llop bromista, el llop vegetarià, el llop quatre ulls, l'home llop i molts més, concretament fins a vint-i-cinc exemplars. Quin serà el teu preferit? 

He de reconèixer que m’he fet un bon tip de riure amb aquest llibre. La col·lecció de llops que presenta és absolutament delirant, com també ho son les descripcions que en fa, que per sobre de tot, busquen la complicitat del lector i fer-lo somriure. Em resultaria francament complicat decidir quin de tots m’ha agradat més, però sens dubte, entre el meu top tres hi serien: el LAP (altrament conegut com a Llop d’Alta Velocitat, el Llop Entremaliat i el Llop Esdentegat. 

Cadascun d’aquests llops inclou, a més de la seva descripció i retrat, una càpsula amb les seves habilitats i molt important: el seu  nivell de perillositat, una dada a tenir en compte. 

Finalment tenim dues dobles pàgines amb curiositats diverses com ara qui té cura de la salut dels llops i els diferents indrets on viuen.

Sílvia Cantos