dijous, 26 de novembre del 2015

Estimar la natura, tota una aventura

Per Mireia Martínez

Títol: Noah y los dioses del paisaje
Autor: Manuel Gutiérrez 
Edició: Sallybooks, 2014
Pàgines: 32
ISBN: 9788494338120
Edat: a partir 6 anys
Nota: ♥♥♥♥
Preu: 12€

Com m’agrada descobrir nous segells editorials  que apostin pel còmic, i si a més es tracta de còmic infantil, millor que millor! Si volem futurs adults lectors de còmic, cal fomentar-ne la lectura des de la infantesa, però calen bons títols i propostes engrescadores. Dit això, estic encantada de presentar-vos Sallybooks, una jove editorial amb seu a Antequera (Màlaga) especialitzada en àlbum il·lustrat i còmic infantil i juvenil, que aporta el seu granet de sorra a aquesta noble missió.  Amb una col·lecció de còmic adreçada als més petits, i organitzada en quatre franges d’edat (+3, +6, +9 i +11), Sallybooks destaca per oferir oportunitats a autors novells, i presentar una edició cuidada i exquisida que atorga protagonisme al color . 

Noah y los dioses del paisaje és el primer còmic de Sallybooks que us proposo. Amb guió i dibuix de Manuel Gutiérrez, és una lectura divertida i esbojarrada! 
Els déus del paisatge, representants del regne del riu, el desert, el bosc i els núvols, reben una carta urgent mentre estan reunits en assemblea. Malhumorats per la bona nova, requereixen de manera immediata la presència  de la Noah, una nena amant de la natura i els animals. Capturada  per un eriçó amb molts recursos, la Noah inicia un insòlit viatge a una altra dimensió pels diferents regnes del paisatge: una cursa accelerada nadant pel riu, gambant pel bosc o posant a prova el seu ingeni. Una vegada davant dels déus del paisatge, podrà la Noah tornar a casa? I, què volen d’ella? Li encomanaran alguna missió important?

Manuel Gutiérrez ens ofereix un còmic que connecta els infants amb la natura i els seus valors, alhora que promou comportaments responsables per a la preservació del medi ambient. Conservar el nostre planeta és cosa de tots, petits i grans, i els déus del paisatge així ens ho fan saber: estalviar aigua quan ens rentem les dents, instal·lar de plaques solars per aprofitar el sol o la importància dels tallafocs. Però, al mateix temps, l’ús d’un to divertit i simpàtic fa que la història atrapi ràpidament a la mainada.
La proposta gràfica i el disseny són molt atractius: els colors pastel, les formes geomètriques del dibuix, les trames o els petits motius que repetits com a fons adquireixen un efecte molt decoratiu. L’estructura regular de sis vinyetes per pàgina, amb carrers ben definits i vores arrodonides, facilita la lectura seqüencial per a primers lectors, però sense renunciar al dinamisme de vinyetes dobles o a pàgina sencera en moments puntuals. D’altra banda, el color també ajuda a crear i organitzar el discurs narratiu, ja que cada regne està dominat per un color diferent (verd, groc, vermell i blau), i per tant, podem saber en tot moment on es troba la nostra intrèpida protagonista.


Manuel Gutiérrez (Ceuta, 1981) és llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Granada el 2006. Ha rebut premis i mencions en l’àmbit del còmic: el 1º Premi “Trazos” Còmic (2007) i el 1º Premi MálagaCrea Còmic (2010). És director d’art de SallyBooks, i el seu còmic Noah y los dioses del paisaje va donar el tret de sortida al catàleg de l’editorial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada