dimecres, 19 de juny del 2024

Fantasia cavalleresca

Retorn a Douglas Row
Gisela Pou
Edició: Columna edicions
Pàgines: 224
ISBN: 9788466432054
XIII Premi Carlemany per al foment de la lectura
Recomanable per lectors a partir de 14 anys
Nota: ♥♥♥♥♥
PVP: 17,90€ 

 



La sinopsi ens avança el següent:

L’Alícia, una noia de quinze anys, va perdre els pares i el germà en un accident aeri quan en tenia onze. Per fi se sent preparada per fer el retorn a la casa de la mare, a Douglas Row, a Inverness, i enfrontar-se al passat. La casa és davant d’una església que s’ha reconvertit a llibreria de segona mà: la Leakey’s. El dia de l’arribada coincideix amb el solstici d’hivern. A la nit hi ha lluna plena i una forta tempesta. Un llamp cau damunt la llibreria i succeeix un fet inexplicable que canviarà la seva vida per sempre.

Aquesta novel·la ha guanyat el Premi Carlemany per al foment de la lectura, que concedeix un jurat format per més de cent joves. Per mi és un dels premis més fiables, alguns dels anteriors guanyadors son llibres que m’han deixat un record molt especial i que recomano moltíssim, títols com Wolfgang de Laia Aguilar, que justament ahir vam saber que se n’està començant a rodar la versió cinematogràfica que podrem veure properament; Rutsense hac de Muriel Villanueva, La nedadora de Francesc Puigpelat o Archie, el nen que parlava amb elefants de Lluís Prats.

Retorn a Douglas Row és una novel·la fascinant, que t'atrapa i convida a llegir els llibres de cavalleries amb una nova mirada, pot ser que, després de llegir aquestes pàgines, sentiu el desig de llegir o repetir les obres magnes de Cervantes i Martorell. M'encanta la llegenda que parla de la conjunció de la nit del solstici d'hivern, amb la lluna plena, tempesta i un llamp caient a prop d'un llibre... 

 

La protagonista, s'entesta a demostrar que no és possible el que pretenen el Liu i el senyor Watt. Els lectors es dividiran entre aquells que creuen que no poden passar coses per a les que no tenim explicació i, els qui creiem que la màgia és a tot arreu i en qualsevol moment.

 

Conversar amb la Maggie McLean, que havia estat amiga de la seva mare, permet a l'Alícia recuperar records que li plantegen quina relació tindrien ara, si ella fos viva, a més, la fantasia esbojarrada que viu entronca amb el seu passat, a través dels estudis de la seva mare. Veurem com la descoberta de l'amor, aquesta sensació màgica que et desborda, apareix per primera vegada a la vida de l'Alícia i, ens emocionarem amb una carta dirigida a la seva mare.

 

Una lectura fantàstica, perfecte per llegir aquest estiu!

 

Llegiu el primer capítol

 

Sílvia Cantos