dimecres, 13 de novembre del 2019

La solitud del dinosaure

Per Mireia Martínez

Bolívar
Autor: Sean Rubin
Edició: ECC, 2019
Pàgines: 224
ISBN: 9788417787660
Nota: ♥♥♥♥♥


Us imagineu un dinosaure a Nova York que passi totalment desapercebut? Bolívar és l’últim exemplar que queda al planeta, i viu en una de les metròpolis més concorregudes de tot el món. A Bolívar li agrada dur una vida discreta i anònima, i encara que sembli inversemblant, a una ciutat com Nova York ho aconsegueix, perquè tothom està massa atrafegat per adonar-se que en realitat, és un dinosaure. Només la Sybil, una nena que viu a la casa del costat, és conscient de la veritable identitat del seu veí, però és clar, ningú la creu. 

Al llarg de les 224 pàgines, que es llegeixen d’una revolada, resseguirem les aventures i desventures d’aquests dos personatges: anècdotes, confusions, trobades inesperades i ferotges persecucions pels carrers i els escenaris més coneguts de Manhattan. 

Més enllà d’una història urbana d’aventures, Bolívar planteja una interessant metàfora sobre la solitud de l’ésser humà en la societat contemporània, el fet de sentir-se sol entre tanta gent. És un homenatge a molts Bolívars, persones que viuen de manera solitària i precària en moltes ciutats. Es dona visibilitat a aquesta realitat i permet fer-ne una reflexió amb els joves lectors. 

Gràficament la proposta de Sean Rubin és excel·lent, reconeguda amb una nominació a millor publicació infantil dels Premis Eisner 2018. Amb un dibuix fresc i dinàmic, i la combinació d’elements propis del llenguatge del còmic i de l’àlbum il·lustrat, el converteixen en una lectura molt atractiva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada