dijous, 23 de febrer del 2017

Històries sorgides de la pintura



Ja fa un temps, l’editorial Joventut va donar el tret de sortida de la col·lecció La Puerta del Arte, una sèrie de propostes magnífiques que a més de narrar una història, inclouen una presentació de l’artista i de la seva obra, amb un format senzill i entenedor, que permeten descobrir breument la biografia dels pintor i una de les seves obres. És una col·lecció fantàstica, formada per uns àlbums il·lustrats deliciosos, desenvolupats amb exquisidesa en tots i cadascun dels aspectes, les històries que expliquen, les il·lustracions que els vesteixen, l’edició (format, gramatge de les pàgines, qualitat de la impressió). A més el contingut pedagògic desenvolupat resulta una eina excel·lent per als professors o famílies que vulguin ajudar als nens i nenes a desenvolupar la seva vessant artística, coneixent artistes de la talla de Van Gogh, Hokusai, Paul Klee, Monet, Kandinski, Klimt o da Vinci, interessant, oi? Fa un temps us vam parlar de El so dels colors el volum dedicat a Vasili Kandinski i avui parlaré de dues noves propostes sensacionals.

El guardián del árbol
Autor: Myriam Ouyessad
Il·lustrador: Anja Klauss
Traductor: Susana Tornero
Edició: Juventud, 2016
Pàgines: 32
ISBN: 9788426143952
Edat: +7 anys
Nota: ♥♥♥♥
Preu: 15€


Aquest és un bellíssim àlbum il·lustrat, una història inspirada en una de les obres d’art més destacades de l’austríac Gustav Klimt.

Minoa una anciana a qui molts temen o anomenen bruixa, conserva un tresor: una llavor enorme i brillant com l’or. Ha arribat el moment de confiar-la a algú més jove i la lliura solemnement a en Kahlil. El jove té cura d’aquesta llavor extraordinària: el fruit de l’arbre únic. Quan en Kahlil la planta a terra, l’arbre revela el seu secret...

Un àlbum inspirat en l’obra del pintor Gustav Klimt i, especialment en l’estudi per al fris del palau de Stoclet. Les tres imatges que formen aquest tríptic, protagonitzen alguns moments d’aquestes pàgines. D’altra banda, reconeixem en la princesa Nadia, la bellesa pèl roja de la Dànae. M’admira la capacitat de l’autora per desenvolupar un conte tan preciós, senzill i encantador, a partir d’una obra d’art tan complexa. A més, la il·lustradora ha sabut introduir matisos i elements propis de l’obra de Klimt, de manera, que el llibre ofereix múltiples lectures.


Mona Lisa
Autor: Géraldine Elschner
Il·lustrador: Ronan Badel
Traductor: Pau Joan Hernández
Edició: Juventud, 2016
Pàgines: 32
ISBN: 9788426143495
Edat: +7 anys
Nota: ♥♥♥♥
Preu: 15€

Al Museu del Louvre, l’Angelo va trobar-se cara a cara amb la Mona Lisa, i el seu somriure misteriós li va robar el cor. Al dia següent, el quadre havia desaparegut i la ciutat de París estava commocionada…


Basat en la història real del robatori de la Mona Lisa i el més enigmàtic dels somriures, mai abans pintat. La que possiblement sigui la obra d’art més reinterpretada, dona peu a aquest àlbum il·lustrat, una meravella. Pedagògic, divertit, fascinant, ple d’aventures i sobretot molt, molt bonic. Els nens i nenes que visitin aquestes pàgines, acompanyaran el Vincenzo, aquest vidrier enamoradís, que perd el seny per un somriure en una increïble aventura entre París i Florència, sempre sota l’atenta mirada de la bella Mona Lisa.


Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada