dimarts, 18 d’octubre del 2016

Jo Llibre

Jo­llibre és el nou segell de literatura infantil i juvenil de Santillana/Grup Promotor. Un projecte que aposta per la qualitat literària i el compromís, la inclusió, el gaudi, la reflexió, la creació i la recrea­ció d’universos imaginaris. Manté el fons històric d’Alfaguara/Grup Promotor i obre el catàleg als nous talents de la literatura i la il·lustració. D'entrada amb aquestes dues propostes ja tenen tota la meva atenció!


«De vegades, la màgia és més a prop del que pensem.»
La barbeta ben amunt! ;-)


Avui us parlaré de dues lectures per nens i nenes carregades de tendresa, bon humor, misteri i màgia, però sobretot de bona literatura!

Els mitjons de l’ogre
Autor: Maria Carme Roca
Il·lustrador: Eva Sans
Edició: Jollibre, 2016
Pàgines: 64
ISBN: 9788416661077
Edat: de 6 a 8 anys
Nota: ♥♥♥♥
Preu: 8 €

Comencem amb una proposta per als més petits, els lectors que tot just desperten al plaer íntim i solitari que és la lectura individual. Ho fem amb una història divertida amb un personatge molt entranyable, un ogre que tot i ser gros i pudorós, ni fa por ni menja nens i a més a més col·lecciona mitjons! És un conte essencialment divertit, ple de rodolins hilarants que a més aporten musicalitat a la lectura i, no ho oblidem, un misteri i la conseqüent investigació per la desaparició de diversos mitjons, i aquí no hi té res a veure la rentadora com a moltes cases... Cal dir que les il·lustracions que Eva Sans ha teixit per acompanyar les pàgines d'aquest llibre, han sabut trobar el mateix to que l'autora ha imprès en la narració, convertint-se en un complement perfecte que ens mostra un Maties entranyable, dolç i bon jan

«Els de color morat sempre feien pudor de peix passat,
i els de color verd, de formatge camembert»
Maria Carme Roca és una de les veus narratives més importants de la literatura catalana, els seus llibres tant per nens com per joves i adults, sempre troben un públic que els espera amb ganes de descobrir noves històries amb les que l’autora sorprèn i segueix emocionant, Els mitjons de l’ogre és una mostra més de com amb senzillesa i enginy, es pot construir un conte divertit, entretingut que captivarà a tots els seus lectors.
*****
Les fades són calbes
Autor: Cinta Arasa
Il·lustrador: Xan López domínguez
Edició: Jollibre, 2016
Pàgines: 96
ISBN: 9788416661169
Edat: a partir de 8 anys
Nota: ♥♥♥♥
Preu: 8,50 €
Anem ara amb la segona proposta, per lectors de més de vuit anys, una història carregada de tendresa i amor, una lliçó de vida bonica i molt especial. Amb la Valèria, la petita protagonista d'aquest conte us solidaritzareu, l'entendreu, patireu amb ella i l'estimareu, ja que la Cinta ha fet màgia i la Valèria es converitrà en algú molt especial, per qualsevol lector que entri en aquesta història.
Aquest llibre amaga un bonic missatge entre línies, busca la màgia allà on la necessites, i no et limitis en idees preconcebudes, perquè les fades sovint troben camins sorprenents per fer realitat els nostres somnis. Una manera dolça i entenedora per parlar del càncer amb els nens, amb una visió sempre positiva.
Jo vaig descobrir Cinta Arasa amb Missió Trobairitz! una lectura que he recomanat molt als meus lectors de la biblioteca, ara amb aquest nou títol, l'autora ebrenca em regala la possibilitat de seguir oferint bones històries a la sala infantil, com també ho són els seus llibres per joves i adults, gràcies!
Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada