dilluns, 1 de febrer del 2016

Superar la por

Per Mireia Martínez
Títol: Mateo y la flor de la lluvia
Autor: Moisés Escudero
Edició: Sallybooks, 2014
Pàgines: 34
ISBN: 9788494317224
Nota: ♥♥♥♥
Preu: 12 €

Us convido a descobrir Mateo y la flor de la lluvia de Moisés Escudero, un còmic que explora les pors infantils, l’afany de superació i l’aventura de créixer. 

En Mateo és un nen que té por a tot. Una por que paralitza la seva voluntat, una por que condiciona la seva vida quotidiana, una por que alça murs amb la realitat. No surt mai de casa, només en companyia dels pares, ni tan sols jugar amb els amics al carrer és estímul suficient per abandonar el seu refugi.

Després de molts intents per combatre la solitud del seu fill, els pares d’en Mateo li regalen una flor, un present que ho canviarà tot. Cuidar i vetllar el gira-sol es convertirà en un motor per al nen. De mica en mica, serà capaç, sense adonar-se, de saltar les barreres que el mantenien reclòs a casa. Però el cicle vital de la seva flor és malauradament curt, un cop del qual haurà de refer-se. Una flor necessita aigua, i en el poble d’en Mateo no plou gaire, és un bé molt escàs. Però, els habitants utilitzen un curiós mètode per generar pluja... Aviat en Mateo ho entendrà tot, i la seva sorpresa serà immensa. 

Moisés Escudero, que procedeix del món de la pintura, va estudiar Belles Arts a la Universitat de Granada, ens presenta un còmic altament pictòric en acrílic i collage. Amb una pinzellada densa i gestual podem percebre la textura i l’ús de l’espàtula. Una tècnica mixta  amb un color intens com a protagonista, que ajuda a transmetre les emocions de la història. L’estructura regular de tres vinyetes horitzontals per pàgina, tret d’alguna a pàgina sencera o doble pàgina, atorga una simplicitat a la lectura que el fa ideal per a primers lectors. Amb un ús reiterat del pla general, Escudero utilitza diversos recursos per apropar-nos detalls de l’acció: foradar la casa per veure que succeeix a l’interior o bafarades amb una imatge a manera de zoom. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada