dijous, 10 de setembre del 2015

Ressenya Guía del mal padre 3

Per Mireia Martínez


Títol: Guía del mal padre 3
Autor: Delisle, Guy
Edició: Astiberri, 2013
Pàgines: 190
ISBN 9788415685906
Nota: ♥♥♥♥

Guy Delisle ens presenta el tercer volum de la sèrie Guía del mal padre, on comparteix amb el lector l’experiència de la paternitat amb un to divertit i un humor gamberro. Petites històries quotidianes, quasi totes 100% veritat, que Delisle afronta de manera irresponsable i amb poca mà esquerra. En companyia dels seus fills Alice i Louis, Delisle ens mostra el seu costat  bandarra i eloqüent, un nen gran amb capacitat per a riure’s d’ell mateix. Mètodes pedagògics poc ortodoxos, reflexions transcendentals, ficades de pota monumentals i bretolades d’allò més variades fan d’aquest còmic un autèntic divertiment per a l’autor i el lector.
Com en les ocasions anteriors, l’autor compila les historietes en un petit volum emprant un dibuix sintètic a una tinta i vinyeta oberta. A manera de quadern d’artista, amb petites notes i petits dibuixos ràpids sobre el fons blanc que dóna llum al conjunt.

Una obra informal que el distancia de les cèlebres cròniques dels seus viatges per tot el món com Shenzen, Pyongyang, Cròniques birmanes o Cròniques de Jerusalem, amb la qual va obtenir el Premi al Millor Àlbum en el Saló Internacional de Còmic d’Angoulême 2012. Esplèndids retrats humans, socials i culturals de diferents realitats que Delisle captura a través d’un procés d’observació vivencial. 

Delisle en estat pur!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada