dimarts, 10 de març del 2015

Ressenya El meu fill princesa

Títol: El meu fill princesa
Autor: Cheryl Kilodavis
Il·lustrador: Suzanne DeSimone
Edició: Bellaterra, 2015
Pàgines: 32
ISBN: 9788472907027
Edat: De 6 a 9
Nota: ♥♥♥♥

Avui us parlaré d’un llibre molt especial, un àlbum il·lustrat que parla amb tendresa infinita del transvestisme en els infants, un fet encara ara difícil d’acceptar sense estranyesa.

El meu fill princesa és un conte il·lustrat basat en fets reals, que parla de l’acceptació. Escrit amb ànim d’oferir als nens i als adults una eina per parlar de l’amistat incondicional.

L’autora explica que el va escriure donat que no volia que es fiquessin amb el seu fill, o que el rebutgessin, pel fet d'anar a escola amb un vestit de nena. Ateses les conseqüències inimaginables que es deriven de l'assetjament escolar, el fet de parlar sobre l’acceptació pot ajudar a encarar aspectes bàsics com ara la compassió, qualitat que demana un esforç, atenció i compromís. La compassió que dediquem els uns als altres i el món sencer depèn d’uns i d’altres. Quan interrelacionem, celebrem la persona extraordinària que tots tenim a dins.

Transvestisme és un neologisme que va aparèixer fa poc més de cent anys i, amb més d’un segle segueix sent un terme que genera dubte, inquietud, incertesa i, fins i tot, malestar. Malgrat vivim en una societat desenvolupada i aparentment civilitzada, encara hi ha certs tabús que cal arribar a eradicar, un d’ells és justament el tema que tracta aquest conte, acceptar les persones tal com són, quan són diferents per alguna raó, tan li fa quina sigui, sovint apareixen tensions i conflictes que provoquen malestar al qui les pateix, i això, no és propi d’una societat civilitzada i moderna com la que ens mereixem tots plegats.

Cal veure la diferència com el que és, una riquesa, m’imagino un món on tots fóssim iguals, penséssim igual, vestíssim igual, tinguéssim els mateixos gustos i bufff!!! Se’m fa francament insuportable, m’encanta la varietat, la diferència, la pluralitat i això implica acceptar, valorar i sobretot respectar les persones, totes som dignes d’aquest respecte, independentment del nostre sexe, credo, tendència sexual o política. És per això que llibres com aquest són fantàstics, doncs exposen de manera senzilla i planera una situació que podria donar peu a estranyesa, burla o fins i tot generar actituds malintencionades envers infants que l’únic que fan és mostrar-se com són, meravellosament diferents!

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada