divendres, 4 de juliol del 2014

Ressenya El secreto de la flor que volaba

Títol: El secreto de la flor que volaba
Autor: Demián Bucay
Il·lustrador: Mauricio Gómez Morin
Edició: Océano Travesía, 2014
Pàgines: 50
ISBN: 9786074003154
Edat: de 6 a 8 anys
Nota: ♥♥♥♥


Avui us recomano un àlbum il·lustrat exquisit, una història preciosa amb unes il·lustracions delicades que transporta al lector a l’antic orient.

Ja de ben petit Ho Liang va quedar fascinat per les papallones. En créixer i esdevenir emperador, va voler tenir-ne, com a mínim, una de cada racó del seu territori. Per a recrear-se en la diversitat del seu magnífic imperi, va ordenar construir una gran gàbia de cristall per a resguardar-les. Però, quan les erugues metamorfosaven en papallona, inexplicablement perdien el color davant l’absorta mirada de l’emperador, que no tenia ulls per a res més que per elles. Un accident provoca que les papallones escapin al jardí i, allà, en llibertat recuperen el seu color. Aviat, l’encoleritzat monarca comprèn quelcom més important que la raó per la qual perden el color aquelles belles criatures en captiveri...


Aquest és un d’aquells títols que demana múltiples lectures a fi d’assaborir-lo plenament, ja que el text narrat desgrana una bonica història però la càrrega de la il·lustració és molta i es presta a mirar i remirar aquestes pàgines, embadalint-se amb cadascuna de les imatges que Mauricio Gómez ha creat per a vestir-lo.


Una d’aquelles històries de l’antic orient que t’atrapa amb la seva estètica de gran bellesa. Amb una edició magnífica en la qual s'ha tingut gran encert a l’hora d’escollir coberta, guardes, gramatge de les pàgines i fins a l’últim detall, aconseguint en conjunt, una obra rodona, un títol imprescindible per a qualsevol biblioteca.

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada