dilluns, 30 de desembre de 2013

Ressenya El Projecte Rosie

Títol: El Projecte Rosie
Autor: Graeme Simison
Traductor: Imma Falcó
Edició: La Campana, 2013
Pàgines: 352
ISBN: 9788496735910
Nota: ♥♥♥♥♥


En aquestes dates ens inunden amb una sobrecàrrega de llistes amb els top ten segons criteris diversos que, enlloc d’ajudar a decidir, en ocasions provoquen un col·lapse a l’hora d’escollir un títol determinat, així que jo no afegiré una tria més, el que sí faré és una última recomanació per aquest 2013, una de ben especial. Avui us recomano una novel·la preciosa sobre la complexitat humana, farcida de tendresa i bon humor, amb uns personatges dels que irremeiablement t’enamores.

El Don Tillman pensa casar-se aviat. Però encara no sap amb qui. El Projecte Dona per Tota la Vida resoldrà el problema. El Don, amb una síndrome d’Asperger no diagnosticada que el converteix en una persona molt organitzada i sistemàtica, però incapaç de tenir relacions socials normals, ha dissenyat un qüestionari de setze pàgines per trobar la parella perfecta, que evidentment no serà ni cambrera, ni fumadora, ni bevedora, ni impuntual. La Rosie és tot això. I també és impetuosa, intel·ligent i guapíssima. I està intentant descobrir qui és el seu pare biològic. En això sí que el Don, professor de genètica, segurament la podrà ajudar.

La Rosie arriba a la vida d’en Don amb la seva espontaneïtat que xoca frontalment amb la manera disciplinada i estandaritzada de fer d’ell i li demostrarà que el que aparentment pot semblar un gran problema, possiblement trobi una ràpida solució quan s’utilitza l’enginy per resoldre’l, per exemple, creant una nova zona horària, per tant, podem afirmar que la Rosie és tot el contrari als requisits establerts per en Don al Projecte Dona per Tota la Vida.

El personatge d’en Don evoluciona al llarg de la història, passant de ser un individu sense habilitats socials a esdevenir un crack digne de les lliçons del mateix Hitch, i per el camí ens regala escenes delirants com la que protagonitza al bar on treballa la Rosie o la que ens mostra un Don al més pur estil Travolta ballant al ritme dels Rolling Stones.

L’editorial La Campana ens té acostumats a publicar títols fantàstics, que no són un boom immediat, però que es guanyen els lectors aconseguint desencadenar un boca-orella, que escampa com la pólvora la popularitat d’aquestes històries, un clar exemple és «Wonder» de R.J Palacio, un títol que si encara no heu llegit, us recomano moltíssim. El Projecte Rosie s’està traduint a 37 llengües i Sony Pictures en prepara ja una adaptació al cinema que ja tinc ganes de veure!

Diuen que el record que deixa un llibre és més important que el mateix llibre, sens dubte, us quedarà un grat record d’«El projecte Rosie» després d’haver-vos regalat estones de magnífica i entranyable lectura.Sílvia Cantos 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada