dijous, 5 de setembre del 2013

Ressenya Nuestra Señora de París

Títol: Nuestra Señora de París
Autor: Victor Hugo
Il·lustrador: Benjamin Lacombe
Traductor: Carlos R. de Dampierre
Edició: Edelvives, 2013
Pàgines: 240
ISBN: 9788426384232
Edat: de 9 a 99 anys
Nota: ♥♥♥♥♥

 
Avui us recomano una meravella sorgida de les mans del meu il·lustrador preferit, una adaptació de la sensacional i més celebrada novel·la de Victor Hugo.

Aquest llibre conté la primera part (volum 1 de 2) de la novel·la més famosa de Victor Hugo, autèntica icona del romanticisme, presentada en una magnífica edició il·lustrada per el francès Benjamin Lacombe que explora en aquesta obra l’època medieval i ens delecta oferint-nos la seva sempre personal interpretació d’un imaginari que ha forjat tres personatges de llegenda: l’Esmeralda, femme fatal; Frollo, arxidiaca maleït; Quasimodo, geperut, borni i de gran cor. I, com a teló de fons, una imponent catedral.


Amb aquesta edició se’ns ofereix una immillorable ocasió per introduir als joves lectors al romanticisme del segle XIX de la mà d’un dels més grans exponents de la literatura universal: Victor Hugo. Aquesta edició del clàssic «Nostra Senyora de París» publicat originalment el 1831 es presenta acompanyada d’una magnífica col·lecció d’il·lustracions del francès Lacombe, en les que una vegada més posa de manifest la seva gran mestria a l’hora de crear imatges amb profunditat i moviment, que transmeten emoció, amb una paleta de colors en línia amb el relat, ocres i tons foscos en la qual destaquen les notes de vermell, gairebé sempre acompanyant la seductora Esmeralda,  unes pàgines que són per sí mateixes, un autèntic regal a la vista.

Per descomptat, no podem deixar de recordar que la tasca de traducció és a cura de Carlos R. de Dampierre, reconegut amb el Premi Nacional de Traducció “Fray Luis de León” per el seu acurat treball, mantenint-se fidel a l’esplèndida prosa original.

Edelvives ha treballat amb cura tots i cadascun dels elements que configuren aquest llibre; una coberta robusta amb relleus, el llom recobert en tela o les guardes que tan sovint són oblidades, s’han dissenyat amb un estil molt afí al seu contingut, cinta de punt de lectura interior i les biografies dels diferents implicats en aquest volum. Tot plegat constitueix un autèntic llibre regal. Si ningú hi ha pensat, no ho dubteu, regaleu-vos-el vosaltres mateixos, sense excusa, si us agraden les històries gòtiques o les il·lustracions de Lacombe, en gaudireu i si, com a mi, us fascinen ambdues, aquest àlbum es converteix en una joia imprescindible en la vostra biblioteca particular.



Per tot plegat, us recomano que no deixeu escapar la oportunitat de gaudir amb aquestes pàgines, de la història i les il·lustracions que la vesteixen, us garanteixo magnífiques estones de plaer narratiu i visual!! 


Sílvia Cantos

1 comentari:

  1. Una bona recomanació, m'han donat ganes de fullejar-lo i es que de d'autor no m'he llegit cap obra. El romanticisme sempre és una època que m'ha fascinat, salutacions!

    ResponElimina