divendres, 9 d’agost del 2013

Ressenya Segona pell

Títol: Segona pell
Autor: Flàvia Company
Edició: Proa, 2013
Pàgines: 152
ISBN: 9788475883922
Nota: ♥♥♥♥



Avui us recomano una magistral narració del dolor causat per una pèrdua. Carregada d’emoció, intensitat i sobretot, passió, una passió desmesurada que esdevé condemna per a la protagonista.

«Dóna’m plaer i et donaré la vida», amb aquesta consigna l’autora desgrana amb un estil intimista carregat d’una alta dosi d’intensitat, el retrat d’una relació tumultuosa entre dues dones. Segona pell dóna resposta a diversos interrogants sobre els atractius i els perills de la passió. Flàvia Company ha reescrit en català la novel·la publicada originalment l’any 1999 sota el títol de Dame placer.

«Hi ha coses que res no pot aturar.
Ni tan sols la sospita del més terrible dels desenllaços.»

D’una passió se’n pot sortir indemne? A qualsevol edat es pot fer un gir de cent vuitanta graus? Des del començament, totes dues van saber que havien arribat a una experiència irrepetible, que una d’elles estava disposada a portar fins al final i de la qual l’altra va voler baixar a mig camí, per fer un desastre definitiu del que hauria pogut ser un desastre encara més gran. O la glòria. Els extrems es toquen. 

«Vaig acostar els meus llavis als seus, sense arribar a tocar-los, i els hi vaig resseguir de seguida –a poc a poc, gairebé de manera imperceptible- amb la punta de la llengua. I vaig descobrir el gust que tenia»

Aquesta és una d’aquelles històries, que requereix una lectura pausada, que et permeti pal·ladejar i assaborir-ne tots i cadascun dels matisos (que són molts), amb els quals l’autora es despulla per oferir-nos una delicada dissertació sobre un dels més grans dons i alhora malediccions amb els quals ha estat dotada la humanitat: la passió.

No ho dubteu, endinseu-vos en aquesta Segona pell i gaudireu d’una lectura extraordinària, amb la infalible signatura de l’argentina Flàvia Company.

Llegeix aquí els primers capítols 


Sílvia Cantos

1 comentari:

  1. Aquest tipus de llibres que s'han de paladejar són els que m'agraden. Me l'apunto, m'alegro que hagis fruit de la lectura. Salutacions!

    ResponElimina