divendres, 1 de març del 2013

Ressenya Col·lecció El Bagul dels Monstres


Col·lecció El Bagul dels Monstres
1. La Bruixa (ISBN: 9788498245455)
2. El Vampir (ISBN: 9788498245448)
3. L’home del sac (ISBN:9788498245493)
4. El zombi (ISBN: 97848498245523)
5. El fantasma (ISBN: 9788498245479)
6. La mòmia (ISBN: 9788498245486)
7. L’ogre (ISBN: 9788498245431)
8.L’esquelet (ISBN: 9788498245509)
9. El monstre de l’armari (ISBN: 9788498245516)
10. L’home llop (ISBN: 9788498245462)
Autor: Enric Lluch
Il·lustrador: Diversos
Edició: Bromera, 2010
Edat: de 5 a 8
Nota: ♥♥♥♥♥

L’editorial Bromera va presentar a finals de 2010 una nova col·lecció terroríficament divertida per a primers lectors: «El Bagul dels Monstres». Una sèrie que compta amb deu títols en els quals els protagonistes són monstres o criatures de l’imaginari infantil relacionats amb la por, presentats amb molt d’humor i fantasia. Enric Lluch s’ha encarregat d’escriure les divertides històries on trobem des d’una bruixa cansada de la seva rutinària vida de conte, un vampir que necessita anar a la consulta del dentista, un zombi mandrós, un esquelet que anhela convertir-se en futbolista, un monstre de l’armari que ja és prou gran com per independitzar-se i, fins i tot, una mòmia amoïnada per el tancament del museu on viu.

Un munt d’històries enginyoses tractades amb un fantàstic sentit de l’humor, amb les que l’autor desmitifica a grans ‘dolents’ de sempre, obrint així, el camí per a perdre la por amb una lectura ben entretinguda. L’editorial ha editat cada volum d’aquesta col·lecció amb gran cura obtenint un resultat fantàstic. Cada llibre té dues pàgines finals amb un glossari en imatges que farà riure a grans i petits amb les seves ocurrències. Escrit amb un text breu de tipografia molt clara, aquests contes esdevenen una elecció ideal per primers lectors.

Us recomano especialment tres dels títols d’aquesta sèrie. «La Bruixa» on riureu amb la Maruixa, una fetillera que no para de ficar-se en embolics. L’últim ha estat a la casa de xocolata de Hansel i Gretel, on ha demanat el trasllat. Què farà la bruixa Manaire quan sàpiga que ha deixat el conte de cap per avall? Aquesta bruixa que es deleix per els entrepans de calamars fregits us farà riure de valent. Les fantàstiques il·lustracions d’Óscar T. Pérez transmeten les emocions dels personatges amb autèntica naturalitat, a més són plenes de detalls per fixar-s’hi com ara el nom d’un carrer de nom molt ‘bruixesc’. 




Per altra banda tenim el segon número titulat «El Vampir», on coneixereu en Ladislau. Camacurt i de cap boterut, pateix un gravíssim problema: els seus queixals no estan afilats i així, ni fa por ni pot mossegar colls suculents. Entre els que no se’l creuen i els que fugen espantats les coses se li compliquen força, i és que, la vida d’un vampir també pot ser molt dura! Us animo a descobrir les sensacionals il·lustracions de Fernando Falcone, dotades d’un realisme i moviment espectaculars.

I finalment «L'Esquelet» ens narra la història de l'Ossets, ell vol ser futbolista com les persones de carn. La seva família, alarmada, ha tractat de fer-li veure que per a un esquelet no és possible. Però així i tot, per què no intentar-ho? Una història molt divertida que desperta la complicitat dels lectors envers el seu entranyable protagonista. Les il·lustracions d'aquest títol són obra de Mercè López, que a través d'una diversitat de collage capta l'atenció dels més petits mitjançant el sentit de l'humor.

Arran de la bona acollida que va tenir la col·lecció, l'editorial ha apostat per potenciar per aquesta monstruosa sèrie, editant els dos primers títols «La bruixa Maruixa» i «El vampir Ladislau» en format àlbum il·lustrat permetent als lectors gaudir molt més de les il·lustracions d'aquests títols, espero que segueixin editant els altres seguint la mateixa línia.

Com veieu una sèrie de títols perfecte per aquells lectors que s'inicien en el fantàstic món de la literatura individual, tot i que també us asseguren meravelloses estones de lectura compartida. Us animo a visitar la web que Bromera ha creat amb uns continguts que permeten allargar el gaudi d'aquests llibres, molt recomanable la Oca dels Monstres!

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada