dimecres, 1 d’octubre del 2014

Agenda Literària - Primera quinzena d'octubre 2014

Comencem temporada de l’Agenda Literària del Històries recomanant els següents esdeveniments per la propera quinzena:

Dissabte 4 d'octubre, a la Llibreria Índex de Vilassar de Mar s’organitza el Club de lectura en anglès. Per començar es llegirà el llibre 84, Charing Cross Road de Helene Hanff. La història es desenvolupa com una correspondència.

Sinopsi:
A l’octubre de 1949, Helene Hanff, una jove escriptora desconeguda, envia una carta des de Nova York a Marks & Co., la llibreria situada al 84 de Charing Cross Road, a Londres. Apassionada, maniàtica, extravagant i sovint sense ni cinc, la senyoreta Hanff li reclama al llibreter Frank Doel volums poc menys que il·localitzables que calmaran la seva insaciable set de descobriments. Vint anys més tard, segueixen escrivint-se, i la familiaritat s’ha convertit en una intimitat gairebé amorosa. Aquesta correspondència excèntrica i farcida d’encant és una petita joia que evoca, amb infinita delicadesa, el lloc que ocupen a la nostra vida els llibres... i les llibreries. 84, Charing Cross Road va passar quasi inadvertida en el moment de la seva publicació, però des de la dècada dels setanta s’ha convertit en un autèntic llibre de culte a ambdós costats de l’Atlàntic.

L'objectiu d’aquesta activitat és la de crear un ambient de club que permeti a cada participant expressar les seves idees i la comprensió de la lectura a la seva manera.

En lloc de recórrer a la pregunta i respostes com en una classe, s’utilitzarà el llibre com un catalitzador per parlar de les idees, els sentiments sobre el llibre, la resposta personal als personatges, l'estil d'escriptura, i la trama.

El club funcionarà com un conjunt de 4 setmanes, amb un nivell d’anglès esperat de Level lower intermediate.

Les sessions seran dirigides per Antonia Mc Guane.

El preu és de 30 euros les 4 sessions (4, 11, 18, i 25 d'Octubre)


Dissabte 11 d'octubre, a les 12.30 h, a la llibrería Dòria Llibres de Mataró tindrà lloc el Vermut visual per presentar el llibre La poesía visual de J.M. Calleja, a càrrec de Mariona Masgrau.

"Suggerir amb pocs elements és una de les meves premisses. Mitjançant   analogies   o   per   la   utilització   d'elements  antagònics -coincidentia oppositorum- induir a la reflexió. El minimalisme poètic seria la estètica a la que em considero més proper: el silenci, el trac subtil, l'espai en blanc?però també em sento deutor amb el dadaisme i el futurisme."
J.M. Calleja


Diumenge 12 d’octubre a la Llibreria Índex de Vilassar de Mar tornen els TALLERS d'escriptura creativa a càrrec de Raquel Picolo.

Inscripcions a llibreriaindex@gmail.com
Més informació: http://www.raquelpicolo.net/


Dimarts 14 d'Octubre, a la Llibreria Saltamartí de Badalona, a les 20:00 h. tindrà lloc el col·loqui amb l’escriptor Alejandro Palomas sobre el seu llibre UNA MADRE, editat per Siruela.

La novel·la tracta sobre una mare de 65 anys, que després de diverses temptatives aconsegueix reunir a tota la família per sopar una revetlla de cap d’any.

Sinopsi:
Falten unes hores per la mitjanit. Finalment, després de diverses temptatives, l’Amalia ha aconseguit als seus 65 anys veure acumplert el seu somni: reunir a tota la família per soparla nit de Cap d’Any. Una mare explica la història de com l’Amalia entreteixeix amb el seu humor i la seva entrega particular una xarxa de fils invisibles amb els quals uneix i protegeix als seus, sargint els silencis d’uns i encaminant el futur dels altres. Sap que serà una nit intensa, plena de secrets i mentides, de molts somriures i de confessions llargament contingudes que finalment esclaten per a descobrir el que queda per viure. Sap que és el moment d’actuar i no està disposada a que res l’aparti de la seva comesa.


Dijous 16 d'octubre, a les 19.30h a la llibreria Dòria Llibres de Mataró, es presentarà el llibre LIBRO DE HORAS DE BEIRUT d'Amador Vega, catedràtic d'estètica de la UPF, amb la presència d’Ignasi Moreta professor de literatura de la UPF i editor de Fragmenta Editorial


És un llibre de viatges que inclou fotografies de l’autor. 


Ferran Pizarro

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada