divendres, 17 d’octubre del 2014

Ressenya Sin palabras

Títol: Sin Palabras
Autor: Roger Olmos
Il·lustrador: Roger Olmos
Edició: Logos i FAADA, 2014
Pàgines: 48
ISBN: 9788857606958
Edat: De 6 a 99
Nota: ♥♥♥♥♥


Avui us parlaré d’un llibre molt especial que com el seu títol anuncia, et deixa sense paraules, una perspectiva diferent i reveladora de la relació entre els humans i els altres animals amb qui conviu, a través de la imatge.

Sin Palabras està editat per Logos i realitzat conjuntament amb la Fundació FAADA. Un llibre que amb imatges i poques línies pretén sensibilitzar als humans de qualsevol edat en vers els altres animals amb els qui compartim el planeta: per a conèixer-los, respectar-los i protegir-los. Un llibre que ens porta a reconsiderar les nostres eleccions, que en ocasions són simplement una conseqüència de la nostra falta de reflexió sobre el que hi ha darrere del món de la moda, de la indústria alimentària o de l’entreteniment.

El Roger és una persona molt implicada en la defensa dels animals, i bona mostra d’això és el fet d’haver cedit tots els drets d’explotació derivats d’aquest títol a la fundació FAADA que es destinaran a treballs de protecció dels animals.

I és que, com el títol anuncia, pràcticament sense necessitat de recolzar-se en paraules, en Roger ens parla a través de les seves il·lustracions, cadascuna de les pàgines d’aquest àlbum conviden a la reflexió, sense intencions moralistes, en cap cas ens diu: no mengis carn, no et vesteixis amb pells, no vagis al circ, ni molt menys, el que ell fa és presentar-nos algunes frases d’allò més quotidianes com ara: “menja’t el bistec, acaba’t la llet, mira com salta el dofí! Avui anem al circ” i les acompanya d’unes il·lustracions impactants que sorprenen i atrapen al lector, i és que tal com ell mateix assegura a les primeres pàgines, un cop t’endinses en la reflexió i entens les conseqüències d’aquests fets tan habituals i aparentment inofensius et quedes SENSE PARAULES.




El recurs de zoom que utilitza és magnífic i mostra amb una efectiva senzillesa com, massa sovint, ens limitem a veure una petita part de les coses i quan fem l’esforç d’obrir el nostre camp de visió, fent aquest zoom que fa el Roger en les imatges, descobrim una realitat amagada, que et remou i fa pensar. Com sempre, en les il·lustracions del Roger hi ha un component del detall que permet fer múltiples lectures, en les que sempre descobreixes nous matisos i detalls que potser t’han passat per alt anteriorment, pàgines farcides d’emoció, on imperen les mirades que t’arriben a l’ànima.

Indubtablement, aquesta és una magnífica proposta per treballar amb nens i joves sobre la relació entre espècies, no tinc cap mena de dubte, que la seva visió serà molt enriquidora, ja tinc ganes de veure com reaccionen davant aquestes pàgines. Els meus conillets d’índies particular, els meus fills d’11 i 8 anys van quedar molt impressionats amb aquest àlbum, van treure unes conclusions increïblement madures parlant de valors com el respecte, la solidaritat o la convivència, així que us animo a fer el mateix i, recordeu que en comprar un exemplar d’aquest preciós llibre, estareu ajudant a la fundació FAADA en la seva tasca d’ajuda als animals, us animo també a visitar la web on trobareu informació més complerta sobre els diferents temes que plantegen les il·lustracions.


Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada