dijous, 19 de març del 2015

Ressenya T'estimo (quasi sempre)

Títol: T’estimo (quasi sempre)
Autor: Anna Llenas
Il·lustrador: Anna Llenas
Edició: Estrella Polar, 2015
Pàgines: 48
ISBN: 9788490577257
Edat: De 7 a 99
Nota: ♥♥♥♥


Avui us proposo un àlbum il·lustrat tendre i divertit, una història pensada per explicar als nens i amb la que molts adults s’hi veuran reflectits, sobre la meravellosa diferència!

Què ho deu fer que allò que fa tan especial a algú, en ocasions ens encanta i en canvi d’altres ens irrita profundament? Ja ho tenim això els humans, que som complexos i sovint, incapaços de gestionar les pròpies emocions, i no parlo només dels infants, penso que els adults encara ho fem més difícil! Resulta curiós, som perfectament competents a l’hora de diagnosticar en els altres problemes o actituds errònies però quan el subjecte d’estudi som nosaltres mateixos, ai! Aquí la cosa es complica sobiranament... No us heu preguntat, com pot ser que un mateix tret d’una persona fa que de vegades ens agradi i d’altres ens molesti?

Aquest és el fil argumental de l’àlbum. En Lolo i la Rita són amics malgrat les seves diferències. Acceptar-les sovint no els és fàcil, però qui els va dir que ho seria? Un cuc bola i una cuca de llum ens mostren com, fins i tot en les millors relacions, allò que un dia ens feia gràcia, despertava tendresa passat un temps ni ens fa gràcia ni ens inspira tendresa sinó ben al contrari, ens irrita profundament.

Anna Llenas és arxiconeguda per el seu anterior títol El monstre dels colors (Flamboyant, 2012), amb aquesta nova proposta, segueix tractant l’educació emocional. Amb el seu estil personal i inconfusible, amb base de collage i il·lustracions divertides i de gran expressivitat captiva grans i petits. Treballa conceptes com l’empatia  i la comprensió, valors imprescindibles per aconseguir que els infants d’avui siguin demà, adults emocionalment sans demà, a més aconsegueix que el mateix text tingui múltiples lectures, una senzilla i més planera per als nens, però quan ens capbussem en el missatge, els adults descobrim un retrat de la complexitat de les relacions, els estira i arronsa necessaris per superar el dia a dia en la parella, no us deixeu enganyar per l’estètica infantil, els grans en podem aprendre tant o més que els nens amb aquest llibre.

Un conte per a nens i grans que ens convida a la tolerància i l’acceptació d’allò que és diferent, mostrant el màgic efecte dels pols oposats.

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada