dijous, 12 de març del 2015

Ressenya El señor Tigre se vuelve salvaje

Títol: El señor Tigre se vuelve salvaje
Autor: Peter Brown
Il·lustrador: Peter Brown
Edició: Océano Travesía, 2015
Pàgines: 42
ISBN: 9786077353034
Edat: de 5 a 9 anys
Nota: ♥♥♥♥

Avui us recomano un àlbum il·lustrat força interessant que defensa el fet que tots, en algun moment, necessitem deixar sortir el salvatge que amaguem, la nostra autèntica personalitat, una oda a la llibertat i al reivindicar-se tal com un és.

Hi ha una ciutat on tothom és com ha de ser. Tots estan d’acord i són molt educats. Però, un dels seus habitants s’avorreix de ser sempre tan correcte, tan estirat i tan educat. Ens referim al senyor Tigre, que desitjaria relaxar-se i divertir-se. Li agradaria tornar-se salvatge. Així, un dia decideix fer les coses d’una altra manera.

M’encanta aquesta proposta, no puc dir una altra cosa, un àlbum il·lustrat amb un personatge inconformista, disposat a viure a la seva manera, fugint dels estàndards, obviant la opinió dels altres, únicament sent fidel a ell mateix.  L’autor ens presenta un personatge que destaca per la importància de tenir opinions pròpies, desenvolupar un criteri personal, qualitats que en una societat com la nostra, crec que són indispensables.

Cal destacar també la gran expressivitat aconseguida en les figures, sobretot tenint en compte que treballa amb línies molt simples i figures bàsiques.  Brown juga amb el color i la disposició dels elements contraposant la verticalitat dels edificis, figures i personatges junt amb una gamma de grisos generalitzada, amb la horitzontalitat i el color viu que adopta el senyor Tigre quan deixa enrere tots els convencionalismes i decideix mostrar-se tal com és en realitat, d’allò més salvatge!

L’autor i il·lustrador d’aquest llibre Peter Brown és un autor i il·lustrador de llibres per a nens, els seus títols inclouen best sellers del New York Times com El jardí curiós (Takatuka, 2010), i un dels seus treballs com il·lustrador Creepy carrots! escrit per Aaron Reynolds li va valer l’any 2013 una menció honorífica en el prestigiós guardó La Medalla Caldecott.

Sílvia Cantos


Juga amb aquest Quadern d’activitats!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada