dijous, 5 de març del 2015

Ressenya La tarta de hadas

Títol: La tarta de hadas
Autor: Michaël Escoffier
Il·lustrador: Kris di Giacomo
Edició: Kókinos, 2014
Pàgines: 40
ISBN: 9788494105463
Edat: de 4 a 8 anys
Nota: ♥♥♥♥

Avui us recomano un àlbum il·lustrat molt divertit, una proposta d’aquelles que acaba provocant riallades tant als lectors com als narradors, una proposta especialment recomanable perquè la comparteixin pares i fills.

Un gripau impacient i capriciós a l’hora de menjar, dubta del pastís de fades que li ha preparat el seu pare. No serà un pastís de llimacs? El seu pare s’inventa arguments increïbles per a convèncer-lo. Fins i tot haurà de demostrar que ells dos són dracs i que ell sap volar…

Aquest tàndem autor-il·lustrador ja han col·laborat anteriorment mostrant la gran complicitat que tenen, text i il·lustracions van de la mà i estan plenament en sintonia, sempre amb l’humor per bandera, les històries que desgranen en els seus àlbums són propostes que saben captar l’interès dels nens i amb gran habilitat presenten situacions quotidianes, en ocasions conflictives, com poden ser l’hora d’anar a dormir, menjar determinats aliments, la por, etc., de tal manera que els més petits s’hi veuen reflectits i poden ajudar-nos a resoldre aquests petits entrebancs que tots anem trobant en aquest llarg aprenentatge que és la vida.

L’estructura feta a base de diàlegs ràpids entre els protagonistes, pare i fill, atorguen un ritme a la lectura molt dinàmic, a més el joc de tipografies variades i mides diverses el fan molt atractiu, com dèiem abans les il·lustracions juguen un paper molt important, els personatges dotats de gran expressivitat i la trama de colors amb un predomini indiscutible del verd i el taronja li donen lluminositat i alegria a les pàgines, a més la situació resulta tan quotidiana que provoca que tant nens com grans s’hi vegin reflectits, sumem-li un gir surrealista per acabar la història i una edició ben cuidada, amb un format generós, un gramatge del paper correcte i unes guardes molt ben trobades. Tot plegat tenim una proposta magnífica per regalar, que no falti a la vostra biblioteca particular!

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada