dijous, 6 de novembre del 2014

XX Saló del Manga de Barcelona

Per Mireia Martínez

XX SALÓ DEL MANGA DE BARCELONA
Del 30 d’octubre al 2 de novembre de 2014
Fira Barcelona Montjuïc - Palaus 1 i 2

El Saló del Manga d’enguany arribava a la seva vintena edició amb una programació completa i ambiciosa. L’èxit ha estat aclaparador!

Aquestes són algunes de les impressionants dades del balanç 2014:
Ampliació del seu espai, dels 35.000 m2 de l’edició anterior als 50.000 m2 actuals. Rècord d’assistència, 130.000 visitants. Entrades exhaurides per a dissabte i diumenge a través de la venda anticipada per internet. Ampliació horària, obertura a les 9 del matí.

Els amants del manga i l’anime tenien una cita ineludible per a gaudir d’aquest gènere amb un gran ventall de propostes: exposicions, concursos, projeccions, tallers, concerts, etc. Sense oblidar el contacte amb les novetats editorials del sector i la visita de prestigiosos mangakas, autors de manga. En aquesta edició els principals artistes convidats han estat: Kengo Hanazawa (I am a Hero), Takeshi Obata (Death Note), Takehiko Inoue (Slam Dunk) i Ken Niimura (Soy una matagigantes). També, mencionar els cosplayers que es converteixen en un clàssic d’aquesta cita, fans del gènere que es disfressen del seu personatge de manga o anime favorit.

Un saló que no només se centra en el còmic i l’animació japonesa, sinó que esdevé un punt de trobada per a gaudir de la cultura i les tradicions nipones en el seu sentit més ampli: gastronomia, música, teràpies naturals, meditació, espais de reiki i shiatsu, exposició d’ikebana, taller de vestir kimono, filatèlia, a més de conferències i taules rodones. L’espai L’esperit del Japó ha acollit aquestes activitats, relaciones amb l’espiritualitat i el benestar de la cultura zen.

El Saló del Manga de Barcelona concedeix uns premis exempts de dotació econòmica per a reconèixer els millors títols de manga i anime publicats a Espanya entre l’1 de setembre de 2013 i el 31 d’agost de 2014. La votació dels premis és oberta i els vots s’han registrat a través del web de FICOMIC entre el 22 de setembre i el 15 d’octubre de 2014.

• Millor Shonen Manga - manga d’aventures:
ISAYAMA, Hajime. Ataque a los titanes. Norma Editorial.
• Millor Shojo Manga - manga de noies:
KYUJYO, Kiyo; YOSHIDA, Sunao. Trinity Blood. Norma Editorial.
• Millor Seinen Manga - manga per a adults:
AYATSUJI, Yukito; KIYOHARA, Hiro. Another. Editorial Ivrea.
• Millor Kodomo - manga infantil:
YABUNO, Tenya. Inazuma Eleven Go. Planeta Cómic.
• Millor manga d’autor español:
DARCK, Chou. El Diario de Chiharu. Nowevolution.
• Millor autor viu de manga en actiu:
OBATA, Takeshi.
• Millor sèrie o pel·lícula d’anime emesa a Espanya:
Ataque a los titanes. Canal+ Extra.
• Millor DVD o Blu-ray d’anime:
Wolf Children. Selecta Visión.
• Millor fanzine manga:
Cloak Sword del col·lectiu Dejà Blue Circle.

La meva recomanació! Us proposo descobrir un dels convidats estrella del saló: Ken Niimura (Madrid, 1981), pseudònim de José María del Barrio d’ascendència hispana japonesa. Mangaka espanyol amb més projecció al Japó, es va donar a conèixer amb l’obra Soy una mata gigantes (2009), guió de Joe Kelly, la qual va obtenir una nominació al prestigiós guardó Eisner.


El Saló del Manga li dedica una exposició antològica titulada Chez Niimura amb més de 50 obres originals. Alhora, Niimura és l’autor del cartell del certamen d’enguany.


Ara, presenta dos títols molt interessants: Henshin i Travelling, dels quals aviat us en parlaré! :)
 Mireia Martínez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada