dimecres, 12 de novembre del 2014

Ressenya Mallko y papá

Títol: Mallko y papá
Autor: Gusti
Il·lustrador: Gusti
Edició: Océano Travesía, 2014
Pàgines: 152
ISBN: 9786077353959
Edat: de 4 a 99 anys
Nota: ♥♥♥♥

Avui us recomano un àlbum il·lustrat tan dolç com el protagonista, com un bombó de nata i crema, una preciosa mostra d’amor d’un pare envers el seu fill amb síndrome de down.

«Aceptar es recibir voluntariamente y con agrado lo que se nos ofrece»

Amb un gran gest de generositat, Gusti ens ofereix el més personal dels seus llibres fins al moment. Amb aquesta proposta, l’il·lustrador argentí explica sense embuts, el procés que va viure, com a pare d’una criatura amb síndrome de down, el rebuig inicial i la transició cap a l’amor més autèntic, impertorbable i invencible, el que senten els pares per els seus fills, siguin com siguin, tan imperfectament perfectes.


Gusti va aprendre una lliçó de vida de dos grans mestres: la seva dona i el seu fill gran. Ambdós no van tenir cap problema en acceptar i estimar sense recança el petit Mallko des de la seva arribada. M’encanta la reflexió del Théo en referència a la peculiaritat del seu germà, és tan innocent i autèntica com només poden ser-ho els infants:

«A mí qué más me da si es verde, rojo o azul, plateado con pelos o bajito, gordito. 
Para mí siempre va a ser “mi mejor hermanito”»


Aquest és un llibre emotiu, commovedor i necessari per acabar amb els tabús relatius a aquest trastorn genètic, massa presents encara avui dia en la nostra societat. Però també és una senzilla història d’infantesa presentada a través de la magnífica col·lecció d’il·lustracions vives, dinàmiques i sobretot  molt expressives, treballades amb tècniques diverses a través de les quals l’autor desgrana pàgina a pàgina el gran talent i saber fer que li atorga la llarga trajectòria, farcida de publicacions, exposicions, reconeixements i premis.

Amb una cuidada edició Mallko y papá és per sobre de tot, una història d'amor. Un títol imprescindible!

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada