dimecres, 5 de novembre del 2014

Ressenya Colors

Títol: Colors
Autor: Hervé Tullet
Il·lustrador: Hervé Tullet
Edició: Cruïlla, 2014
Pàgines: 72
ISBN: 9788466134989
Edat: de 3 a 8 anys
Nota: ♥♥♥♥♥

Avui us recomano un llibre per jugar amb els colors, la darrera proposta d’un geni del llibre joc, el francès Hervé Tullet.

El primer contacte de l’infant amb el llibre com objecte és de gran importància per al seu futur lector, és per això que cal posar especial cura en els títols que els facilitem, no s’hi val qualsevol cosa, ni el personatge de moda d’una sèrie de la televisió, no, cal destinar-hi un esforç doncs malgrat no pugui semblar-ho, aquests primers contactes seran molt importants per establir un vincle emocional entre l’infant i el llibre.

Una de les opcions més segures és seguir un autor d’aquells que en diríem “valor segur” noms propis que són de per sí, una garantia de qualitat, un d’ells és indiscutiblement Hervé Tullet. M’atreviria a dir que qualsevol de les seves propostes són recomanables. També és un dels pocs autors de literatura infantil que han vist, com un dels seus llibres feia el salt a la tecnologia digital (i ho feia amb un èxit rotund!) és el cas de Un llibre (Cruïlla, 2010).

Amb aquesta nova proposta, l’autor convida als nens i nenes a jugar amb els colors, amb una dinàmica divertida i amena que els atrapa. Una manera ideal de treballar el concepte de color a través de la observació i l’experimentació, amb una simplicitat efectiva, l’autor aconsegueix igualar sinó superar el llistó que havia situat ben amunt amb les seves anteriors propostes.
S'anima al nen a utilitzar els seus dits per acariciar, fregar, sacsejar, barrejar els colors que es troben a les pàgines. Quina sorpresa s’emporten quan donen la volta a la pàgina i veuen els resultats! Apareixen el gris, el taronja, el lila, el marró... com si fos màgia!

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada