dimecres, 6 de març del 2013

Ressenya Com aigua


Títol: Com aigua
Autor: Carmen Sara Floriano Pardal
Il·lustrador: Susana Pérez Barrera
Edició: Sleepyslaps, 2010
Edat: de 4 a 8 anys
Pàgines: 36
ISBN: 9788493741846
Nota: ♥♥♥♥


Les llàgrimes fan acte de presència en els pitjors moments... i en els millors; acompanyant la més fosca de les tristors... i la més lluminosa alegria, i totes elles acaben allà mateix, en el plor. 

«De vegades aquest plor és un viatge intens que comença com un foc i es converteix en aigua... Com avui. Tal vegada els mars i els oceans siguin
les llàgrimes de totes les persones, reunides en un mateix lloc.»


D’aquesta manera tan poètica ens presenten aquest àlbum d’una sensibilitat exquisida, una obra excel·lentment aconseguida, un text breu i eloqüent on l’autora diu coses tan ben trobades que aconsegueixen emocionar-nos, aquí una mostra:

«Jo premo fort els ulls, empenyo cap a dintre empassant saliva, però és en va:
les llàgrimes han trobat el camí de sortida.»

Ara li sumem les il·lustracions de Susana Pérez, tan senzilles com ben aconseguides, un treball que transmet una càrrega emocional sensacional, amb un domini de l'expressivitat i jugant sempre amb la nitidesa de la imatge, descartant fons innecessaris i centrant tota l'atenció en la petita protagonista. La imatge del mar en dol és realment evocadora, i el primer pla de la nena protagonista eixugant-se una llàgrima et commou profundament. La senzillesa és el tret més destacable de les imatges, pàgina a pàgina et sorprèn, la interpretació que fa del viatge de les llàgrimes esdevé meravellós.

La jove editorial Sleepyslaps mostra una vegada més que té la intenció d’oferir àlbums de gran qualitat, tant en la part material com en l’artística. Aquest conte esdevé un recurs molt interessant per pares i educadors que vulguin treballar les emocions amb els nens i nenes d’una forma amena i didàctica. Sincerament, només hi trobo una pega, i és que si el teu estat d’ànim no està en alça pots trobar-te formant part de la història sense voler-ho.

Sílvia Cantos 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada