divendres, 29 de març del 2013

Ressenya Tots els llocs em recorden a tu


Títol: Tots els llocs em recorden a tu
Autor: Núria Coll
Edició: Columna, 2013
Pàgines: 288
ISBN: 9788466415774
Nota: ♥♥♥♥


Avui us recomano una novel·la fresca, descarada i molt actual, en la qual la immensa majoria de dones d'avui dia s'hi podrà emmirallar, el debut triomfal de Núria Coll.

La Susanna Ardèvol és una periodista radiofònica, l’estabilitat de la qual queda estroncada quan el seu nòvio, un jove polític, la deixa d’una manera cruenta: li explica que ha tingut una visió mirant un aparador d’una botiga de vestits de núvia i ha imaginat la seva ex vestida de blanc i no a ella. Les seves amigues, les “perres”, seran un gran bàlsam perquè superi aquest i altres capítols amorosos i sexuals sonats, com la nit que passa amb el cantant James Blunt o l’experiència fallida amb un noi micropènic. El whatsapp és el fil conductor de converses grotesques i reveladores que converteixen la novel·la en un retrat generacional, hedonista i molt divertit.

Núria Coll s'introdueix al món de la literatura amb un títol esbojarrat i divertit carregat d'espontaneïtat, parlant-nos d'una noia tan real, que te la pots imaginar, la "veus", comparteixes les seves alegries i t'emociona amb la seva actitud positiva a l'hora d'encaixar les embestides que la vida li depara. Però el millor dels adjectius que se m'acut per definir Tots els llocs és geek , doncs de la mà de la Sus descobrirem una selecció d'Apps interessantíssimes: Spotted (imprescindible per moure's amb estil per les ciutats europees), Mitch Lite (per menjar el peix que toca, quan toca) Blendr (un emparellador de dubtosa fiabilitat).

A través de les seves pàgines, l'autora deixa entreveure una de les seves passions, la passió per la nutrició amb una autèntica desfilada de locals i plats de menjar, saborosos, distingits i sobretot molt estilosos, si us interessa a la pàgina web de la novel·la hi trobareu detallada aquesta informació, i si el tema us interessa especialment us recomano que no deixeu de visitar la revista digital Ets el que menges, la directora de la qual és la mateixa Núria Coll.

La Sus igual com la Núria és periodista de professió, en les pàgines d'aquesta novel·la trobem un retrat molt interessant d'aquest món, en el que ens desmu alguns mites i estereotips amb una fina ironia, ens fem una idea del que passa rere les càmeres, amb algunes interioritats que ens fan més real aquest món que a vegades sembla d'una altra galàxia.

Un altre dels punts forts d'aquesta novel·la és l'habilitat amb la qual l'autora hi ha inserit una banda sonora, Tots els llocs és una novel·la que sona, amb una selecció musical diversa que personalment trobo s'adiu molt amb el que explica, hi trobareu entre d'altres Noah and the whale, Donavon Frankenreiter, Paolo Conte, Sanjosex o James Blunt que hi aporta alguna cosa més que música...

I si parlem dels punts forts d'aquesta novel·la, no podem deixar d'anomenar el que sens dubte és el nou sistema de comunicació global: el Whatsapp a través dels xats amb les perres, el genial grup d'amigues de la Sus amb el que els lectors trobaran una connexió i una manera de fer i parlar tan reals, que pot arribar a dubtar si les converses whatsappejades que recorda són del seu grup o del de les perres.

Una novel·la molt recomanable, per el seu estil fresc i divertit i per la seva prosa ben narrada que farà riure a totes les dones (i també als homes!) que es capbussin en la seva lectura i que podeu seguir a través de les xarxes socials on la seva autora és força activa!

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada