divendres, 15 de març del 2013

Ressenya Tu corazón en un cofre


Títol: Tu corazón en un cofre
Text i il·lustracions: Mercè López / Rebecca Beltrán
Edició: Lumen, 2013
Pàgines: 72
ISBN: 9788448835453
Edat: a partir de 6 anys
Nota: ♥♥♥♥♥

 
Atenció a la recomanació d’avui, es tracta d’un àlbum il·lustrat preciós, la darrera novetat del segell Lumen, una suma de petites històries i curiositats relacionades amb tota mena de cors, acompanyades d’un seguit d’il·lustracions espectaculars que es presenta en un estoig de luxe, un regal perfecte per el proper Sant Jordi (o qualsevol altre moment de l’any!).

La Reina no va devorar el cor de Blancaneu, sinó que va guardar-lo en un cofre convertint-se en el primer cor de la Real Col·lecció de Cors, l’antologia més completa mai vista d’allò que tots amaguem al pit. Aquest llibre obre tota mena de cors: cors de gel i de guix; de foc i salvatges; de cristall, de meló i de llautó; cors alats, cors famolencs, cors immortals, cors somiadors… cors, sí, i les històries oblidades d’aquells per als qui bategaren.

El conte de la Blancaneu ens dóna el punt de partida per iniciar un increïble viatge a través d’espectaculars il·lustracions, d’estil pictòric que transmeten una força increïble captivant al lector, us asseguro que el Robert O’Shea, un vell pescador que trobarà en el jazz molt més que emoció, va quedar capturat a la meva retina molt de temps, i és que si bé les històries que se’ns narren són absolutament fascinants, les il·lustracions que les acompanyen són insuperables. Dotades d’una bellesa màgica, les figures que ens presenten traspassen la dimensió del paper. La reina amazona Mirina, per exemple, desprèn una energia sensacional en una imatge dotada hàbilment de moviment. L’estampa que ens mostra els amants més famosos de la història de la literatura és d’una tendresa colpidora, ara bé, si n’hagués d’escollir una entre totes, em quedaria amb la seductora mirada del cor immortal, d’una foscor profunda i proveïda d’un magnetisme extraordinari que la fa irresistible, és senzillament fascinant.   

«Sólo los que sueñan cambian su destino. Porque el amor por
los espejismos es el combustible que hace girar el mundo, nadie
tiene derecho a tachar de iluso a un corazón soñador»

Al llarg d’aquestes pàgines descobrim anècdotes diverses com ara quin és el preu que ha de pagar un pintor per aconseguir pintar un retrat sublim, una interessant selecció musical, una sensacional dissertació sobre les figures dels “trencacors” en les seves versions masculina i femenina, o la biografia que les autores ens presenten d’un cor miop, que ens mostra com aparentment tenint una vida de cine es pot ser molt infeliç, una analogia molt ben trobada amb la figura que es descobreix en l’impactant primer pla que la il·lustra.

L’editorial ha cuidat tots i cadascun dels detalls, el format, les guardes, fins i tot el gramatge de les pàgines i la qualitat de les impressions, aconseguint una obra completa, molt visual de la que quedes ràpidament enamorat, un regal ideal amb el que encertareu, que no falti a la vostra biblioteca personal!!

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada