dimarts, 23 de juny de 2015

Ressenya Conte de l'Alhambra

Títol: Conte de l'Alhambra
Autor: Carmen Gil
Il·lustrador: Víctor Escandell
Edició: Versos y Trazos, 2010
Pàgines: 128
ISBN: 
Edat: De 7 a 10 anys
Nota: ♥♥♥

Avui us recomano un àlbum il·lustrat preciós que narra una història amb molta màgia, un llibre perfecte per explicar la nit més bruixa de tot l'any!


Kadir és un nen de vuit anys que viu a l’Alhambra. Li encanta observar les carpes al Pati de la Bassa, amagar-se darrere de les cortines feixugues del Saló dels Ambaixadors, cavalcar a lloms de les estàtues del Pati dels Lleons, seure a menjar dàtils sobre els coixins vermells del Mirador de Lindaraja... Allò que més li agrada, però, és parlar amb els follets que habiten el palau i que només ell pot veure. Aquests éssers màgics, petitons i ballarins, l’adverteixen d’una greu amenaça que plana sobre l’Alhambra: les bruixes de la Muntanya Nevada volen apoderar-se del Castell Vermell.

Hi ha qui considera que la visita a l’Alhambra de Granada és una experiència única que tothom hauria de fer. Jo, el que puc afirmar és que la meva memòria va enregistrar uns instants de sensacions tan meravelloses que, sense tenir un contingut clar, després d’un munt d’anys segueix evocant la bellesa d’uns jardins i el so constant del brollar de l’aigua. Amb una immillorable predisposició vaig agafar aquest àlbum i, ara estic convençuda que gràcies al magnífic text de Carmen Gil i les il·lustracions de Víctor Escandell, aquesta història quedarà gravada en la memòria de molts nens i nenes que tinguin la sort de viatjar per les seves pàgines, ho faran gràcies a la narració de la Carmen i a la força de les il·lustracions d’Escandell que ha aconseguit impregnar en la mirada del nen protagonista una intensitat que desprèn màgia i misteri i et porta a preguntar-te, què deu estar pensant en Kadir?

La història es presenta en forma de llegenda oral que ha anat passant de generació en generació i ens la narra el protagonista. És un regal per als sentits, que es presta a ser narrat en una hora del conte preferiblement a la fresca, ara bé si algú pensa fer un viatge per passejar-se per l’Alhambra amb nens petits, hauria de ser obligat emportar-se aquest àlbum i improvisar una hora del conte amb l’incomparable marc que presenten les fonts i jardins del Generalife.

Versos y Trazos ha acurat molt el treball amb aquest àlbum il·lustrat inclòs dins la col·lecció “El bagul dels contes”, fins i tot les guardes tenen un disseny que recorda un tapís morisc, el text és impecable, les il·lustracions bellíssimes i el conjunt, un títol absolutament recomanable!


Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada