divendres, 13 de febrer de 2015

Ressenya Melodía en la ciudad

Títol: Melodía en la ciudad
Autor: Benjamin Lacombe
Il·lustrador: Benjamin Lacombe
Edició: Edelvives, 2010
Edat: a partir de 6 anys
Nota: ♥♥♥♥♥


L’Alejandro viu en una ciutat trista i, com la gran majoria del seus habitants, està destinat a treballar a les fàbriques quan sigui gran. Però un bon dia la caravana d’un circ gitano arriba i l’Alejandro escoltarà per primera vegada les alegres melodies i veurà els balls i les actuacions  del circ. Entre els membres de la companyia hi ha l’Elena, una nena de la seva edat, de la qual s’enamora a primera vista. Junt amb els músics del circ, el nen descobrirà que té un talent innat per tocar la guitarra i, després de superar el rebuig inicial, la seva família acabarà sentint-se finalment orgullosa d’ell gràcies als seus èxits.

La història dels dos nens protagonistes et commou i amb les 14 fascinants il·lustracions que li donen vida, 4 de les quals són a doble pàgina i es converteixen gairebé en obres pictòriques dignes de ser llargament observades. Aquest àlbum es converteix en un imprescindible, en una joia de la literatura infantil capaç d’emocionar a grans i a petits, fixeu-vos sinó en el primer pla de la nena, és tan plena de vida que sembla voler sortir del paper.

L’estructura del text és curiosa, s’inicia amb un pròleg on un narrador que desconeixem ens presenta la història del nen protagonista, tot seguit es narra el conte pròpiament dit, i en acabar trobem un epíleg on la nena, ara convertida en adulta es dirigeix al seu marit, en el que reconeixem aquell jove Alejandro.

Aquest és un d'aquells llibres que presenta diferents nivells de lectura, on els més petits trobaran una història amb un circ ple de personatges pintorescos, cosa que sembla resulta atractiva, aquells que són una mica més gran podran reconèixer la màgia del primer amor, a través de la parella protagonista i, els més grans gaudiran d'una història completa amb molts matisos que a més està vestida amb unes il·lustracions precioses, amb una forta càrrega expressiva que traspassa el paper.

«Llenos de emoción, al abrigo de miradas extrañas, se dieron su primer beso.»

Amb un format generós que permet gaudir plenament de les il·lustracions, al final del llibre s'inclouen les lletres de les cançons que l'Alejandro havia de cantar amb els seus músics de circ. Al país d'origen, a França, es va presentar el llibre (el 2010) junt amb un CD de les cançons.

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada