dilluns, 6 de maig del 2013

Ressenya Un passeig amb el senyor Gaudí


Títol: Un passeig amb el senyor Gaudí
Autor: Pau Estrada
Il·lustrador: Pau Estrada
Edició: Joventut, 2013
Pàgines: 48
ISBN: 9788426139535
Edat: a partir de 6 anys
Nota: ♥♥♥♥

Avui us recomano un àlbum il·lustrat que fa un repàs a la vida i obra d’un dels artistes més internacionals de casa nostra: Antoni Gaudí.

El senyor Gaudí viu en un lloc molt particular, el Park Güell, que ha construït per al comte Güell a Barcelona. Cada matí, surt a treballar i a vigilar les obres que li han encarregat: la Pedrera, la Sagrada Família, la casa Batlló… Encara que no ho sembli pel seu aspecte, Antoni Gaudí és un dels arquitectes més reconeguts de la seva època, però de vegades a la gent li sembla que les seves construccions són una mica extravagant.


Aquest àlbum m’ha agradat perquè parla dels fets i obres més destacables en el transcurs de la vida de Gaudí, a més d’altres detalls curiosos sobre la seva persona com ara el seu caràcter solitari i despistat, el bon tracte amb els seus col·laboradors i la gran amistat que va mantenir amb Eusebi Güell, elaborant una estupenda biografia del que possiblement hagi estat un dels genis més incomprès en vida.

Vaig descobrir la obra de Pau Estrada arran del títol «Picasso i Minou» (Joventut, 2010), que curiosament també versa sobre un gran artista i que des d’aquí també us recomano, però val a dir que a banda d’aquests, l’il·lustrador compta amb nombrosos llibres infantils publicats a Espanya i als Estats Units. El seu estil compta amb una característica interessant que en ocasions pot convertir-se en joc, i és la gran afició d’Estrada per incloure gats en les seves il·lustracions, us animo a revisar alguns dels seus títols i fer una mica de recerca.

Així doncs, tenim una història molt interessant d’un artista que sovint és treballat a les escoles, escrita amb un llenguatge planer que nens i nenes de primària comprenen amb facilitat, il·lustrada amb una col·lecció d’imatges precioses que ens transporten a la Barcelona de finals del segle XIX, inicis del XX i que ens ofereix un epígraf amb informació de les obres més destacades de Gaudí: la casa Milà, la Casa Batlló i la Sagrada Família. Un títol molt recomanable per escoles, biblioteques i per totes aquelles famílies que vulguin mantenir viva la memòria del gran geni que fou Antoni Gaudí.

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada