dimarts, 28 de maig del 2013

Ressenya Tu i jo, ara i sempre

Títol: Tu i jo, ara i sempre
Autor: Laurie Frankel
Traductor: Esdres Jaruchik Naveiras
Edició: Amsterdam, 2013
Pàgines: 336
ISBN: 9788492941971
Nota: ♥♥♥♥


Avui us recomano una novel·la imprescindible per qualsevol que es consideri  amant de la literatura i les noves tecnologies, una història sobre l’amor i la pèrdua que ens planteja una interessant qüestió: “fins a quin punt la tecnologia pot superar qualsevol barrera, fins i tot, la mort?”

En Sam és un programador informàtic que treballa en una empresa de cites online. El seu enginy el porta a crear un algoritme que permet trobar la parella perfecta. I funciona. De fet, així és com coneix la Meredith, la dona dels seus somnis. Però, serà capaç en Sam de crear un algoritme que faci que l’amor duri per sempre? També més enllà de la vida i de la mort? Per a ell i per a tothom?

La intel·ligència artificial és un tema recurrent en la ciència ficció, sovint plantejant futurs utòpics que, d’entrada, resulten ben poc creïbles. Ara bé, quan parlem estrictament de tecnologies, tots tenim assumit, que el ritme al qual aquestes avancen és certament vertiginós, però creieu que és possible codificar i definir amb un algoritme les emocions? Resulta evident que els humans som éssers complexos i sovint imprevisibles, arguments en contra d'aquesta teoria, però la veritat és que el plantejament de «Tu i jo, ara i sempre» resulta força versemblant, tant que en alguns moments et preguntes, existirà? Hi estarà treballant algú? Podré fer-ho servir? I la més important de totes... Seria capaç d’assimilar-ho?

«Jo sé com trobar-la a faltar quan és a Florida.
Sé com trobar-la a faltar durant uns mesos.
Però no sé com trobar-la a faltar per sempre.»

Per més anys que portem sobre la terra, ens resulta molt difícil encarar la mort d’un ésser estimat, i és que el dol és un procés extremadament difícil d’entendre quan no l’has passat. Llegir aquestes pàgines en un moment emocional complicat, ja us aviso ara, pot resultar complicat, doncs Laurie Frankel sap com remoure les emocions del lector, la seva narració fluïda, amb uns personatges tridimensionals, que parlen, riuen i senten, esdevenen tan reals que els sents a prop, encomanant-te les seves emocions.

«No podem curar la mort, la tristesa o la pèrdua, 
però podem asserenar, calmar, alleujar. 
Podem ajudar la gent a recordar. A tirar endavant. 
A sentir-se millor en els pitjors moments de la vida.»

Sorprèn que aquesta sigui tot just, la segona novel·la publicada d’aquesta autora que ha treballat com a professora universitària d’estudis de gènere, literatura i escriptura, ella va debutar el 2010 amb «The Atlas of Love». L’habilitat amb la qual ha creat aquesta història és francament admirable, tan real que permet al lector endinsar-s’hi de la mà d’un trio de protagonistes tan humans que traspassen la dimensió del paper, us animo a descobrir la història d’en Sam, la Meredith i en Dash, per ser una novel·la actual, interessant, divertida, tendra i sobretot, molt emocionant!

Aquí podeu fer un tastet del llibre 

Sílvia Cantos

2 comentaris:

  1. El buscaré !...m'agrada el que expliques d'ell !
    Bon dimarts !

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per la confiança Artur! Sincerament penso que és una novel.la fantàstica ;-)

      Elimina