dissabte, 26 de març del 2016

La metamorfosi de l'heroi

Per Mireia Martínez


Títol: El intercambio
Autor: Jérémie Moreau
Edició: Dibbuks, 2015
Pàgines: 168
ISBN: 9788415850878
Nota: ♥♥♥♥♥
Preu: 15 €

Recordeu aquest nom: MAX WINSON, una llegenda viva del tennis mundial. El intercambio és el colofó d’un díptic absolutament imprescindible que reflexiona sobre el triomf, la fama, i el sacrifici.


En el primer volum, La tiranía, coneixíem a l’estrella, a l’heroi. Ara, a El intercambio, coneixem a la persona. Max Winson baixa del pedestal  per a emprendre un viatge d’autodescobriment en el qual experimenta sensacions i vivències tan humanes com l’amor, l’amistat i la malenconia. Un viatge revelador a la recerca de l’equilibri i el sentit de la vida, però exempt de placidesa perquè a vegades quan gratem ens fem mal. 
El tennista ha de prendre distància per a veure en perspectiva la seva pròpia existència, però no ho farà sol. Gràcies a Pedro, un jovenet talentós, Max redescobreix la màgia del tennis, el gust per jugar i no l’afany de competir. Es veu reflectit en el noi, té la mateixa set d’èxit, però ara s’ho mira amb els ulls de l’experiència. Intentant evitar que Pedro cometi els mateixos errors, Max se n’adona que tothom ha de fer el seu camí, tothom té dret a caure i aixecar-se, forma part de la vida.


La sèrie de Max Winson és un còmic reflexiu, emotiu i molt emocionant dotat d’un dibuix de línia vibrant, expressiva i molt gestual. Presenta una estètica, una estructura de pàgina, i uns recursos gràfics que s’influencien del manga, tal com ha manifestat Moreau. En definitiva, una lectura apassionant que es llegeix d’una revolada!


Jérémie Moreau (París, 1987) és un valor en alça en la BD francesa, un autor amb un futur prometedor. Es mou amb desimboltura tant en el món del còmic com en el del cinema d’animació, al qual també es dedica professionalment. 
El seu nom va lligat al de la Fira d’Angoulême des de la infància: guanya amb 16 anys del concurs escolar de BD de 2005; se li concedeix el Premi Joves Talents el 2012; el seu primer còmic El mono de Hartlepool és nominat per als  Premis Essencials de 2013; i novament inclòs en la Selecció Oficial per Max Winson el 2015. 

Si voleu llegir la ressenya del primer volum, Max Winson 1 - La tiranía, cliqueu aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada