dilluns, 7 de març del 2016

On són els meus calçotets??!!

Títol: Els calçotets de l’ós blanc
Autor: Tupera Tupera
Edició: Andana Editorial, 2016
Pàgines: 32
ISBN: 9788416394159
Edat: A partir de 3 anys
Nota: ♥♥♥♥♥
Preu: 15,80€


Avui us recomano una proposta genial per als més petits, un llibre divertidíssim que mostra com amb senzillesa i enginy pot aconseguir-se un èxit indiscutible.

Les darreres setmanes per coincidències d’agenda he encadenat un munt de visites escolars en les quals havia d’explicar contes a nens i nenes d’edats ben diverses. Quan això passa, necessites disposar d’un ventall prou ampli d’històries per no acabar avorrint-te (i sobretot, als teus oients). Tots tenim títols que sabem que funcionen, però és evident que descobrir-ne un de nou et fa molt feliç. Això mateix és el que m’ha passat amb Els calçotets de l’ós blanc, en el moment que el vaig tenir a les mans, vaig saber que funcionaria (molt!) amb els més petits.

És una proposta molt senzilla, un ós ha perdut els calçotets i amb l’ajuda d’un ratolí (i dels lectors) haurà d’anar descobrint si els diferents models que van apareixent a les pàgines són els seus, o no. Crec que, just en aquesta senzillesa és on rau l’èxit del llibre. Les pàgines són molt netes, il·lustracions molt clares i de colors vius, amb un joc d’encunyats que permeten intentar endevinar qui apareixerà. El punt de partida, pensar que l’ós s’ha oblidat els calçotets genera la primera riallada de l’audiència i, us prometo, que no serà la última. També us he de dir, que bona part dels nens amb els qui he jugat amb aquest llibre (sí, perquè en aquest cas, podem dir, que llegim i juguem). Ara bé, he de dir, que en alguns casos, hi ha hagut nens que divergien del que deien els autors i afirmaven rotundament, que el protagonista no era un ós, sinó una osseta i que el que apareixien al conte no eren calçotets sinó calcetes, apa doncs, aquí ho deixo... ;-)

Els creadors japonesos Tupera Tupera, un dels fenòmens editorials que ja han publicat a tot el món, són en realitat Tatsuya Kameyama i Atxuko Nakagawa, treballen conjuntament des de 2002. A banda de produir llibres per infants, conreen l’art de les manualitats, tallers, animació i televisió, sempre pensant en un públic infantil. Han guanyat múltiples premis incloent el prestigiós Japan 2012 i el Prix du Livre Jeunesse Marsella per el llibre que avui us recomanem, títol que apareix per primer cop en català.

Enllaç a activitats

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada