dijous, 24 de març del 2016

Sexe, sol i rom

Títol: 60 dies a Cuba
Autor: Roger de Gràcia
Edició: Ara Llibres, 2016
Pàgines: 186
ISBN: 9788415645849
Nota: ♥♥♥♥
Preu: 17,90 €

El sexe havia estat el menys important, però sense aquell sexe, sense haver-nos llançat a tenir-lo, encara que fos frustrant i poc plaent, mai hauríem descobert l'amor, perquè el sexe, ho vaig descobrir aquell dia, només és amor concentrat. Brut, espès i mecànic, però amor.

Avui us recomano una novel·la fantàstica, un relat on dubtes, sexe, incertesa, tendresa i provocació van agafats de la mà, això sí, mentrestant amb l’altra, subjecten un mojito! ;-)

Si us dic que aquesta és la història d’una crisi de parella, pensareu que no explica res de nou. Però si us dic que aquesta parella decideix buscar la solució als seus problemes, perdent-se literalment durant 60 dies a l’illa més eròtica del planeta, cadascú per la seva banda i amb carta blanca per fer i sentir, la cosa millora, oi?  En aquestes pàgines, el Roger i l’Amanda emprenen un viatge a Cuba, que és alhora una capbussada al seu interior, amb la intenció de donar resposta i dotar de sentit la seva actual relació.

Que ningú s’equivoqui, el debut literari de Roger de Gràcia, és una aposta valenta i arriscada, intel·ligent i descarada. Un còctel potent amb una part de sexe desacomplexat, una altra de ganes de viure i trobar respostes que fan por i, unes gotes d’humor intel·ligent. Rere l’aparença de novel·la fresca i lleugera, trobem interessants reflexions que qüestionen petites quotidianitats, que pel fet de ser-ho, sovint són obviades.

Era una mentida petita, gairebé ridícula, és cert, però m'ha fet adonar de l'automatisme que se'ns dispara cada dia, tantes vegades, quan necessitem protegir-nos. Mentides petites, grans, enormes, ridícules, fantàstiques. 
Mentides que ens salven.

L’autor juga amb el lector, el protagonista es diu Roger i ha presentat alguns programes a la televisió, de manera que és inevitable associar-lo a ell mateix i preguntar-te, quant de tot el que explica es basa en fets reals o no. És important? No, però reconeguem-ho, el morbo ens estimula com poques coses!

Una narració apassionant escrita amb una estructura de capítols curts que atorga a la lectura un ritme vertiginós, junt amb breus passatges que intercalen en el periple del Roger i l’Amanda, diferents moments clau de la història cubana que situen l’illa en posició, m’atreviria a dir, de co-protagonista.

Roger de Gràcia i Clotet (Barcelona, 1975) és periodista i actor. Llicenciat en Comunicació
Audiovisual per la UAB. Ha destacat com a presentador del programa de TV3 Caçadors de paraules. Ha treballat a Catalunya Ràdio, Ràdio Barcelona, RAC 1 i a Ràdio Corbera. En Televisió l’hem pogut veure a La Columna de Júlia Otero, al Polònia on interpretava el paper de Mindundi, al Bocamoll, OIK mentns, No me les puc treure del cap! i, La meva. Va presentar La Marató de TV3 contra les malalties neurodegeneratives amb Núria Solé i ara fa al salt als llibres amb una història apassionant.

Aquí pots començar a llegir ara mateix!

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada