dissabte, 3 d’octubre del 2015

Ressenya Fils i tisores

Títol: Fils i tisores
Autor: Ricardo Alcántara
Il·lustrador: Rebeca Luciani
Adaptador: Tina Vallès
Edició: Animallibres, 2015
Pàgines: 64
ISBN: 9788415975380
Edat: De 8 a 10
Nota: ♥♥♥♥

Us proposo descobrir un llibre preciós, de gran tendresa i carregat d’emocions  sobre els lligams invisibles però existents entre mares i fills.

La casa nova és tan gran que a Raquel li fa por... Per això no se separa de la seva mare, com si estiguessin cosides. Però la mare, que no és modista però té molta traça amb les tisores i els fils, té un pla. Li farà un vestit molt especial i, a més, gràcies a uns fils de colors, li demostrarà que, encara que no estiguin juntes, sempre estaran unides. 

«-Totes les mares fem olor de mare. Olora’m.
La Raquel se li va acostar i la va ensumar a fons. Es va omplir els pulmons amb l’olor de la mare.
-          Quina bona olor! –va comentar, convençuda que la mare feia l’olor de l’afecte.»

Vaig tancar el llibre, el vaig amanyagar entre els meus braços i vaig exclamar És preciós!! Mentre una sensació de calidesa s’estenia dins meu. Sóc una gran lectora i sóc mare, aquest llibre està dirigit a aquells lectors que comencen a caminar sols en el món de les lletres. Ara bé, jo el que us recomano de cor és que compartiu aquesta lectura amb ells, us animo a totes les mares a llegir aquest llibre als vostres fills, us garanteixo que serà com fer-vos un regal tots plegats. El relat contingut en aquestes pàgines és una oda a l’amor materno-filial a través d’aquests fils invisibles (i indestructibles) que ens uneixen malgrat la distància que pugui existir entre nosaltres.

El tàndem format Alcántara i Luciani ja van explorar la maternitat en l’àlbum il·lustrat Mishiyu (Combel, 2014) una petita joia sobre l’adopció, en aquesta nova proposta per primers lectors tornen a col·laborar per regalar-nos una història sobre els fils invisibles que uneixen les persones que s’estimen,

L’inici del relat ens fa intuir que les protagonistes viuen una situació delicada, hi ha una absència important que crea un clima de desemparament en la petita Raquel. És tanta la tendresa i la bellesa continguda en aquest llibre que només puc dir-vos, sisplau, llegiu-lo però sobretot, compartiu-lo.

Fes-ne un tastet.


Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada