divendres, 23 d’octubre del 2015

Llegim i Juguem!

Una de les claus a l'hora de formar lectors, és que els més petits tinguin un primer concepte del llibre com a joc. Que sigui divertit i entretingut, a poder ser que es converteixi en una de les seves joguines preferides, sí, que ningú s'escandalitzi, per un nen de 2, 3 o 4 anyets el llibre ha de ser una referència lúdica. Ara bé, això no vol dir, que ens conformem amb oferir-los qualsevol cosa, rotundament no. Tenim la sort que a casa nostra autors, il·lustradors i editors, treballen fantàsticament bé elaborant llibres joc de gran qualitat que compleixen la missió d'enamorar els més petits, qualsevol de les propostes que trobareu en aquesta entrada us garanteixen l'èxit, a continuació una tria de novetats que em tenen jugant com una nena petita amb els meus nous llibres!

Sílvia Cantos


& & & & && & & & && & & & && & & & && & & & & & & & 

Pop down
Títol1: Submarí al rescat!
Títol2: Una cursa de globus!
Autor: Jaume Copons
Il·lustrador: Óscar Julve
Edició: Combel, 2015
Pàgines: 16
ISBN1: 9788498259933
ISBN2: 9788498259957 
Edat: A partir de 4 anys
Nota: ♥♥♥♥
Preu: 11,90 €


L'editorial Combel és una referència en el món del pop-up, al seu catàleg hi tenen alguns dels títols més celebrats. Han estat valents i han apostat per obres de qualitat, diferents, complexes i espectaculars. Ara ens sorprenen donant-li la volta (literalment) presentant un nou format, el pop down, uns desplegables que gaudireu sobretot si esteu cap per avall, sí, sí, mireu sinó la meva filla i jo com els hem gaudit!

La proposta d'entrada ja és atractiva, però ara pareu atenció amb l'autoria, Jaume Copons i Óscar Julve, es pot demanar més? Això és com se sol dir, anar a cavall guanyador! Dues històries breus amb aventures, uns personatges simpàtics, situacions de solidaritat i treball en equip i en general, molt bon rotllo. Aquests són els elements de les dues propostes inicials, del que espero esdevingui una col·lecció.

A Submarí al rescat, uns mariners valents es disposen a socórrer un dofí que s'ha enganxat en una xarxa abandonada i a Una cursa de globus! Una colla d'ànecs que assisteixen a una cursa en la qual passaran d'espectadors a protagonistes gairebé sense adonar-se'n. En Jaume té una habilitat sensacional a l'hora d'inventar històries, a més ho fa sempre amb aquest punt gamberrot que el caracteritza i que tant agrada als nens. Les il·lustracions de l'Óscar tenen un estil fresc i divertit, amb una paleta de colors vius i alegres que fan les delícies dels més petits, també s'ha encarregat de l'enginyeria del paper, ha dissenyat uns desplegables espectaculars, sorprenents i magníficament treballats a 360º, miris per on miris hi ha detalls que permetran que els nens i nenes passin grans estones mirant i remirant els llibres tot cercant detalls que en anteriors lectures probablement se'ls hagin escapat. Això permet successives lectures sense caure mai en l'avorriment.  

Emoció, sorpresa i alegria, això sentiran els nens amb aquests llibres. 




& & & & && & & & && & & & && & & & && & & & && & & & 

Títol: El jardí de les papallones
Autor: Philippe Ug
Edició: Cruïlla, 2015
Pàgines: 16
ISBN: 9788466137508
Edat: A partir de 3 anys
Nota: ♥♥♥♥
Preu: 14,95 €



I després d'aquests innovadors pop-downs ara us proposo un clàssic pop-up d'un home que acabo de descobrir i després d'investigar lleugerament a la xarxa, he vist que es tracta d'un crack en la matèria, amb algunes creacions precioses que posen de manifest les meravelles que poden construir-se amb la tecnologia del paper, quan s'hi suma l'enginy i el bon gust.

Amb una subtilesa pròpia de les papallones, Philippe Ug mostra el procés vital d'aquests preciosos animals mitjançant uns desplegables màgics, que us deixaran amb la boca oberta, cada pàgina és una sorpresa deliciosa que ajudarà als més petits a entendre la metamorfosis que caracteritza les papallones. Amb una paleta de colors plans, suaus i delicats i figures arrodonides, esdevé una proposta càlida i agradable.


& & & & && & & & && & & & && & & & && & & & && & & & 


Títol1: Quina capsa!
Títol2: Quina olla!
Autor: Anna Obiols
Il·lustrador: Subi
Edició: Pagès Editors, 2015
Pàgines: 36
ISBN1: 9788499756486
ISBN2: 9788499756479
Edat: A partir de 4 anys
Nota: ♥♥♥♥
Preu: 9,50 €


Tots ens hem sentit dir alguna vegada, ha jugat més amb la capsa que amb el regal! Doncs sobre això tracten les dues propostes, de la fèrtil imaginació dels més petits.

El tàndem Subi&Anna es caracteritzen per ser autors de propostes més que recomanables, amb un estil dolç i entranyable, el jove segell Nandibú, la línia infantil i juvenil de Pagès Editors presenta dos llibres de petit format que conviden a fer volar la imaginació dels més petits.

Què podem fer amb una capsa? Desar-hi coses, utilitzar-la com a alçador, si és una capsa resistent, és clar, ara feu aquesta mateixa pregunta a un nen i veureu tot el que se'ls acut! Convertir-la en un avió, una bateria, un robot, un vehicle esbojarrat, un cofre del tresor, una pinyata i mil coses més. I amb una olla? Passarà el mateix, les seves respostes us deixaran astorats. Amb textos en forma de senzills rodolins, aquestes pàgines es convertiran en una font d'inspiració i motivaran als infants a posar en marxa la seva creativitat sense límits, com se sol dir... a veure qui la diu més grossa! ;)


& & & & && & & & && & & & && & & & && & & & && & & & 

Títol: Hola, adéu
Autor: Delphine Chedru
Traductor: Helena García
Edició: Kalandraka, 2015
Pàgines: 48
ISBN: 9788484649380
Edat: A partir de 3 anys
Nota: ♥♥♥♥
Preu: 16,00 €


Coneixeu algun nen a qui no agradi posar-se unes ulleres de 3D i veure com la realitat es transforma? Jo no, cap ni un! Aquesta proposta de Kalandraka ofereix un llibre original que amb l'ajuda d'un simple marc bicolor que conté un filtre òptic blau i un altre de vermell obre les portes a un món fascinant i unes pàgines plenes del que sembla màgia! 

En l'univers literari destinat als primers lectors, trobem muntanyes de llibres dedicats als nombres, colors, lletres i conceptes bàsics com ara els contraris, sovint amb un estil bàsic avorrit d'imatgiari gens original. És per això, que he celebrat amb gran alegria la publicació d'aquest títol, amb un format original i diferent, els lectors se sorprendran en comprovar com una mateixa pàgina pot fer aparèixer dues imatges diferents, per ser més exactes, dos termes oposats, amb el simple gest de mirar-les a través d'un o altre color, com deia abans, és màgic!  

& & & & && & & & && & & & && & & & && & & 

Títol: Qui què qui?
Autor: Olivier Tallec
Edició: BiraBiro, 2015
Pàgines: 26
ISBN: 9788416490042
Edat: A partir de 5 anys
Nota: ♥♥♥♥
Preu: 14,50 €


A les sales infantils de les biblioteques i imagino que d'igual manera, a les llibreries, són constantment demandats els llibres tipus "On és Wally?", és possiblement el títol que millor il·lustra el concepte de llibre-joc per la gran majoria, és per això que cada vegada que ensopego amb novetats com aquest Qui què qui? Em sento realment feliç, ja que seguint la línia dels llibres de buscar, donen una volta al concepte clàssic i presenten propostes originals i diferents que satisfan als lectors més exigents.

Amb aquest llibre els nens i nenes hauran d'esmolar les seves habilitats observatòries a fi de trobar la resposta a l'interrogant que formula cada doble pàgina, on una sèrie de personatges ben originals i pintorescos ens miren directament als ulls realment com si esperessin la nostra resposta. La gran diferència amb els llibres tradicionals de buscar rau en què les il·lustracions d'aquesta proposta es caracteritzen pels seus fons blancs que respiren i donen aire a les pàgines i exigeixen una gran atenció ja que el que cal trobar és sovint un petit detall. M'agrada que no es limiti a demanar, on és la pilota? sinó que els interrogants siguin Qui té molta por? Qui està enamorat? Qui no ha arribat a temps al lavabo? O el que us deixo de mostra perquè pugueu comprovar-ho vosaltres mateixos, qui s'ha deixat el banyador? D'aquesta manera no només cal fixar l'atenció sinó recórrer a la lògica a fi d'esbrinar què pot ser allò que busquem.


& & & & && & & & && & & & && & & & && & & & && & & & 

Títol: Tothom badalla
Autor: Anita Bijsterbosch
Edició: Combel, 2015
Pàgines: 32
ISBN: 9788491010203 
Edat: A partir de 3 anys
Nota: ♥♥♥♥
Preu: 14,50 €

El petit es resisteix a anar a dormir? Aquí us porto una arma secreta infalible, no hi haurà infant que en acabar aquest llibre no es trobi a les portes del regne de Morfeu sinó més endins.

Tots sabem que els badalls s'encomanen, però no us ha passat mai que se us encomani d'un animal, a través de la pantalla o fins i tot d'una imatge plana en un llibre? A mi sí i, creieu-me que no exagero quan dic que amb aquest llibre he badallat amb cada pàgina però ep! Que no eren badalls d'avorriment, eh! No, no, eren badalls d'aquells que fan pensar ara faria una becaineta la mar de bona! 

Veure els diferents personatges que habiten aquest entranyable llibre amb les seves bocasses obertes és una invitació indefugible que us farà riure i badallar al mateix temps, els menuts més resistents veuran les seves defenses derrocades irremeiablement i, sobretot recordeu que en arribar al final cal baixar el to de veu per no desvetllar els lectors... shhhhht! ;-)

& & & & && & & & && & & & && & & & && & & & && & & & 

Títol: Mira, mira...
Autor: Édouard Manceau
Edició: Cruïlla, 2015
Pàgines: 28
ISBN: 9788466138642
Edat: A partir de 2 anys
Nota: ♥♥♥♥
Preu: 17,95 €


Ho he de reconèixer, estic enamorada d'aquest llibre! Amb una absoluta simplicitat de concepte, obre una finestra al món a través de la qual els nens i nenes descobriran la immensa varietat de coses que hi ha tot just al seu voltant. Coses grans i petites, properes i llunyanes, de colors, brillants, amb textures, que fan soroll, que són suaus, que contenen lletres i números, que es mouen i que resten immòbils... Tot un món de possibilitats que en el seu entorn immediat potser els han passat per alt, de tan quotidianes com són, i que ara, a través de la mirada que proposa l'autor redescobriran amb sorpresa i alegria.  

Édouard Manceau és també el pare d'Animals màgics (Cruïlla, 2014), títol que aprofito també per recomanar-vos ja que podria perfectament estar dins d'aquesta tria.

& & & & && & & & && & & & && & & & && & & & && & & & & & & & && & & & && & & & && & & & && & & & && & & &  & & & & 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada