dimarts, 6 d’octubre del 2015

Ressenya De quin color és un petó?

Títol: De quin color és un petó?
Autor: Rocío Bonilla
Il·lustrador: Rocío Bonilla
Edició: Animallibres, 2015
Pàgines: 44
ISBN: 9788415975618
Edat: De 4 a 99
Nota: ♥♥♥♥♥ 

Avui us porto una proposta divertida, entranyable i un punt gamberra que uneix dues de les coses que més agraden als infants: els colors i els petons. 

A la Minimoni li encanta pintar mil coses de colors: marietes vermelles, cels blaus, plàtans grocs... però mai no ha pintat un petó. De quin color deu ser? Vermell com una deliciosa salsa de tomàquet? No, perquè també és el color de quan estàs empipat... Deu ser verd com els cocodrils, que sempre li han semblat tan simpàtics? Impossible, perquè és el color de les verdures i no li agrada menjar-ne! Com podria descobrir de quin color són els petons?

Amb aquest divertit àlbum, els més petits jugaran a associar coses amb colors, però no es queda amb els tòpics com la maduixa vermella o el sol groc, la Minimoni pensa en el vermell de la salsa de tomàquet o en el groc de les bones idees, perquè tothom sap que el les bones idees són grogues, oi? Però tot sovint, els colors plantegen dilemes, perquè una cosa deliciosa com la xocolata és marró però hi ha altres coses del mateix color que són l'antítesi d'allò llaminer, no sé si m'enteneu... Al mateix temps, podrem associar emocions a cada color i és molt probable que aquí també se li plantegin contradiccions a la nostra protagonista.

La Rocío confirma, si és que algú encara en tenia dubtes, que a banda de ser una brillant il·lustradora, és una autora excel·lent, ha creat un àlbum meravellós, dolç i tendre amb un punt de picant. Pàgines plenes de vida que conviden al somriure permanent, amb un text breu i intel·ligent que juga amb les imatges formant un tot indivisible, els lectors trobaran en aquest àlbum il·lustrat un llibre genial, una història divertida amb una protagonista com ells, que es fa les mateixes preguntes i té una imaginació fèrtil que vola més enllà de tota lògica.

Els que, com jo, sigueu pares o mares, gaudireu més i tot que els infants amb aquest llibre, doncs hi reconeixereu escenes similars viscudes a casa, qui no ha patit un fill o filla preguntaire amb una curiositat insaciable, que tot ho vol saber i sempre té una pregunta a punt per disparar? Jo a casa tinc la meva Minimoni particular, possiblement per això, m'he enamorat de la petita protagonista i del llibre.

La Rocío té una habilitat innata per explicar històries amb paraules i imatges, el traç dels seus dibuixos tenen un estil particular, ben reconeixible, desenfadat, directe, dolcet i alhora trapella, a mi senzillament, m'encanta, i estic segura que a vosaltres també! 

Com a apunt final, comentar-vos que en la última plana convida els lectors a pintar els petons del color que ells creuen que són, estimulant així, la seva creativitat, cosa que em sembla fantàstica. Poc més a afegir, una proposta guanyadora, si voleu anar sobre segur, regaleu aquest llibre i mireu d'esbrinar de quin color és un petó!

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada