dimarts, 12 de maig del 2015

Ressenya La muntanya de llibres més alta del món

Títol: La muntanya de llibres més alta del món
Autor: Rocío Bonilla
Il·lustrador: Rocío Bonilla
Edició: Animallibres, 2015
Pàgines: 44
ISBN: 9788415975397
Edat: De 6 a 99
Nota: ♥♥♥♥


Us proposo descobrir un àlbum il·lustrat que parla de la màgia dels llibres i el grandiós poder que té la imaginació.

«- Hi ha altres maneres de volar, Enric.
I li va posar un llibre a les mans.»

L’Enric estava convençut que havia nascut per volar. Mirava els avions, intentava fabricar-se ales de tot tipus, fins i tot va demanar poder volar com a regal per a Nadal! Però res no funcionava... Un dia, la seva mare li va explicar que hi havia altres maneres de complir el seu somni i  li va posar un llibre a les mans. Aquell mateix dia, sense adonar-se’n, l’Enric va començar a volar...

Qui no ha somiat alguna vegada amb volar? Jo, un munt de vegades! M’imagino a mi mateixa lliscant per el cel blau, observant com els arbres i edificis es van fent petits mentre jo m’enlairo... m’encantaria! Com m’ha encantat la proposta de la Rocío, un llibre que juga amb un desig compartit per petits i grans sumat a l’immens poder de la imaginació, tot plegat a través de la màgia dels llibres. Això fa que els lectors (grans i petits) empatitzem immediatament amb el protagonista, doncs resulta senzill que pràcticament tots en un moment o altre hagin desitjat el mateix.


M’agrada la subtil manera en que l’autora homenatja grans obres de la literatura i el cinema a través de les seves delicades il·lustracions  Rocío Bonilla té un estil que, personalment, trobo exquisit i us animo a descobrir, amb gran riquesa de detalls, personatges molt expressius, un toc d’humor entranyable i una paleta de tons molt suaus que resulta agradable i et convida a passejar-te per les seves pàgines convidant a fer successives lectures.

Rocío Bonilla va néixer a Barcelona el 1970 i és llicenciada en Belles Arts. La seva trajectòria professional ha passejat per diverses disciplines com la pintura, el muralisme, la fotografia i la pedagogia. Va dedicar-se a la publicitat durant més d’una dècada, fins que, finalment, va crear «Érase una vez», un projecte relacionat amb la pintura mural en la seva vessant més tendra, ocurrent i divertida, aplicada a la decoració d’habitacions i espais infantils. Després d'il·lustrar una quinzena de llibres infantils amb editorials diverses, s'estrena com a autora amb Cara de pardal (Animallibres, 2014), demostrant que a més de ser una gran il·lustradora és capaç d’inventar històries que captivin als lectors.

Sílvia Cantos

4 comentaris:

  1. Avuit hem llegit aquest llibre a la classe del nostre fill a P3! Els nen lo han disfrutat molt !! 😆😄

    ResponElimina
  2. Avuit hem llegit aquest llibre a la classe del nostre fill a P3! Els nen lo han disfrutat molt !! 😆😄

    ResponElimina