dimarts, 17 de maig del 2016

L'aventura final de Paula Crusoe

Per Mireia Martínez



Títol: Paula Crusoe 3. Jungla urbana
Autor: Mathilde Domecq
Traductor: Fabián Rodríguez Piastri
Edició: Dibbuks, 2016
Pàgines: 104
ISBN: 9788416507207
Edat: a partir de 8 anys
Nota: ♥♥♥♥♥
Preu: 12,50€

Després de Náufraga i La distancia arriba Jungla urbana, que tanca amb nota la trilogia de Paula Crusoe, una deliciosa proposta de còmic infantil sobre les aventures d’una família que pateix un naufragi i arriba a una illa deserta de l’oceà Índic. 

En aquest tercer volum la narració s’accelera, els escenaris es multipliquen i l’univers de Paula Crusoe s’amplia. La història experimenta girs inesperats que atorguen dinamisme al discurs i que plantegen noves incògnites al lector. A Jungla urbana, el Xavier, el Yoann, la Paula, la Beni i l’Ana es presenten més intrèpids i més valents que mai. El destí dels membres de la família Quillon queda a mercè de les onades d’un oceà capritxós. Més lluny que mai els uns dels altres, només la tenacitat i l’amor que senten farà possible el seu retrobament. 

Paula Crusoe aporta el seu granet de sorra al gènere clàssic de nàufrags i naufragis, revisitant i actualitzant el mite d’una gran història com és Robinson Crusoe. Amb un dibuix amable i dolç, la intensitat cromàtica de Jungla urbana és, si cap, més brillant i efectista que en els volums anteriors. Algunes vinyetes, absolutament pictòriques on la natura esdevé protagonista, són un autèntic plaer per als sentits. 


Mathilde Domecq (Marsella, 1982) és diplomada en Il·lustració per l’Escola d’Arts Decoratives d’Estrasburg. Ha col·laborat en premsa juvenil com Spirou, Pif Gadget, entre d’altres. És autora de la sèrie Basil & Melba (2006) per a la revista Tcho! Implicada en diferents projectes culturals i artístics, actualment viu i treballa a Berlín. 


Llegeix la ressenya de Paula Crusoe 1. Náufraga i 2. La distancia aquí



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada