dimecres, 10 de desembre del 2014

Ressenya El Perro Negro

Títol: El perro negro
Autor: Levi Pinfold
Il·lustrador: Levi Pinfold
Edició: Nube Ocho, 2014
Pàgines: 32
ISBN:  9788494236068
Edat: de 4 a 8 anys
Nota: ♥♥♥♥

Avui us recomano un àlbum il·lustrat preciós, amb una magnífica metàfora sobre la por i com sovint, els més petits són els més entenimentats.

Heu sentit mai a parlar del Gos Negre? Diu la llegenda que amb una sola mirada d’aquesta temible criatura es desfermarien els esdeveniments més terribles...  Qui podria culpar a la família Esperanza per sentir-se terroritzada quan el Gos Negre aparegué davant de casa seva?

La por té l’estranya habilitat d’augmentar ràpidament, al llibre l’autor ens ho mostra amb una sèrie: tigre – elefant – tiranosaure – una criatura desconeguda més temible i tot que el dinosaure. Ho fa amb una metàfora visual sensacional que mostra amb una simple ullada, com creix la por de la família Esperanza, veiem que a cada nou membre que descobreix el temut Gos Negre, la presència d’aquest, augmenta exponencialment, esdevenint una criatura imponent que no voldria ni en el pitjor dels meus malsons.


Les il·lustracions tenen un toc retro que conjuga de meravella amb el punt realista que, en ocasions, sembla traspassar el paper. Juga amb pàgines on petites imatges treballades en tons sèpia, blanc i negre mostren petites seqüències de la història acompanyant el text i, d’altres a tot color i pàgina sencera farcides de detalls que permeten fer múltiples lectures.

I és que, aquest llibre ens parla de l’absurd que és tenir por, i ens ho planteja com una opció, tu decideixes tenir por o no tenir-ne, potser ni tan sols és una decisió conscient, sinó una manera de veure les coses, la perspectiva, el prisma, digues-li com més t’agradi, el que compta és quedar-se amb el missatge, abans de témer res, canvia el teu punt de vista, mira-ho amb uns altres ulls, potser uns ulls d’infant transformen allò temible en quelcom que no ho és gens.


Aquest àlbum va guanyar el prestigiós premi Kate Greenaway el passat 2013. El seu autor, Levi Pinfold és una de les figures clau del panorama il·lustratiu anglès, amb un estil personal i el seu particular realisme màgic i misteriós que impregna els seus treballs. A més d’il·lustrar, Pinfold escriu les seves pròpies narracions, convertint-se en un artista complet. El seu primer llibre The Django, li va valdre el premi Booktrust 2010 en la categoria de Millor Il·lustrador Emergent, i l’any següent rebia el Booktrust al Millor Il·lustrador Jove. És evident, que cal seguir la pista al treball de Pinfold, promet oferir-nos grans alegries!

Sílvia Cantos

1 comentari: