dimecres, 19 de febrer del 2014

Ressenya Nelson Mandela


Títol: Nelson Mandela
Autor: Kadir Nelson
Il·lustrador: Kadir Nelson
Edició: Joventut, 2014
Pàgines: 40
ISBN: 9788426140708
Edat: de 7 a 10 anys
Nota: ♥♥♥♥


Avui us recomano un àlbum il·lustrat que narra la biografia d’un dels personatges més rellevants de la història recent: Nelson Mandela. 

L’autor explica la història de la determinació d'un jove per canviar Sud-àfrica i la lluita d'un home que finalment es va convertir en el president del seu país, perquè creia en la igualtat de les persones qualsevol que fos el color de la seva pell. Els lectors s'inspiraran en el triomf de Mandela i la lluita que va dur a terme durant tota la seva vida perquè el nostre món esdevingués un lloc més just.


Nelson Mandela va ser i continua sent una persona molt estimada arreu del món, líder indiscutible en la lluita a favor dels drets humans i en contra de l’apartheid, fet que el va dur a la presó durant vint-i-set anys, però també a rebre el reconeixement mundial mercès al Premi Nobel de la Pau. És una d’aquelles personalitats que tots els infants haurien de conèixer, i les pàgines d’aquest àlbum són una eina meravellosa per fer-ho. L’autor amb un text breu mostra un retrat fidel del que va ser la vida de Mandela i les il·lustracions que ell mateix ha creat són d’una bellesa extraordinària, carregades d’una força i magnetisme que atrapen al lector, ja sigui infant o adult, a més completa el llibre una biografia que repassa els fets més importants de la vida del protagonista, aportant un valor documental molt interessant, que el converteix en un títol imprescindible a qualsevol biblioteca i escola.

«Hem d'oblidar el nostre terrible passat i construir un futur millor per a Sud-àfrica. Seguim lluitant per la justícia i per recórrer l'última milla cap a la llibertat.»


Kadir Nelson  és un guardonat autor i il·lustrador de nombrosos àlbums il·lustrats. Conegut per l'emoció que transmet el seu art, Nelson diu: «la meva obra vol ser reconciliadora i transmetre a les persones un sentiment d'esperança i noblesa. Vull mostrar la força i la integritat de l'ésser humà i de l'ànima humana». Ha rebut el premi Illustrator d'Honor al premi Coretta Scott King el 2014. 

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada