dimarts, 25 de febrer de 2014

Ressenya Missió Trobairitz!


Títol: Missió Trobairitz!
Autor: Cinta Arasa
Il·lustrador: Ignasi Blanch
Edició: Animallibres, 2013
Pàgines: 128
ISBN: 9788415095934
Edat: de 8 a 10 anys
Nota:

Avui us recomano una història preciosa d'amistat entre gats i noies, farcida de poesia que ens descobreix una figura injustament oblidada per la història: les Trobairitz.

Doncs resulta que les trobairitz eren poetesses, dones inconformistes que ja a l'edat mitjana reclamaven la igualtat de sexes a través de les paraules, dones sensibles que posaven veu als sentiments enfilant amb mots encertats versos amorosos que els joglars cantaven en places i mercats, la major part d'elles han passat desapercebudes a les pàgines de la història, uns pocs noms han arribat als nostres dies, entre ells, els de les mestresses de les mixeta protagonistes, Azalais de Porcairagues i la Comtessa de Dia.

Una nit, poc abans del Gran Concurs de Trobadors del Llenguadoc, un escamot d'ombres misterioses envaeix els carrers de Tolosa. L'endemà moltes parets apareixen plenes de poemes escrits amb tinta violeta. Ni les seves autores, dones poetes fins aleshores desconegudes, en saben res. Qui deuen ser aquests petits éssers que han posat en marxa un pla per fer sentir la veu de les trobairitz?

«Cada vegada que parlo del significat del meu nom puc parlar d'unes dones que van fer cantar les paraules quan d'elles només se n'esperava que no diguessin res, que es quedessin tancades a casa.»

Estic convencuda que aquesta història agradarà força als lectors, la narració des de la perspectiva de la gata resulta curiosa i els fets no deixen de ser prou imaginatius i sorprenents, l'autora inclou alguns versos que atorguen un to poètic a la història que  l'embelleix notablement, i si hi sumem les il·lustracions de l'Ignasi Blanch poc més queda per dir, fora de compreu, regaleu i sobretot, llegiu aquesta història que Cinta Arasa ens regala, us encantarà!

Sílvia Cantos

1 comentari: